Тъй като Анкара предложи да посредничи, Ердоган и външният му

...
Тъй като Анкара предложи да посредничи, Ердоган и външният му
Коментари Харесай

Ердоган нарече израелския отговор срещу Хамас клане frognews.bg

Тъй като Анкара предложи да посредничи, Ердоган и външният му министър организираха диалози с районните сили, Съединените щати и други. Пратеникът на Израел в Анкара обаче съобщи, че е прекомерно рано да се разисква ходатайство.

В тирада пред парламентарната група на ръководещата си партия Ердоган съобщи, че даже войната има " морал ", само че разпалването на спора от уикенда насам го е нарушило " доста съществено ".

 

" Да пречиш на хората да посрещнат най-основните си потребности и да бомбардираш жилища, в които живеят цивилни - в резюме, да водиш спор, употребявайки всевъзможен тип срамни способи - не е война, а кръвопролитие ", сподели той, визирайки спирането на електричеството и водата в Газа и разрушаването на инфраструктурата от страна на Израел.

Турция, която в предишното е подкрепяла палестинците и е приемала членове на " Хамас ", работи за възобновяване на връзките с Израел след години на неприязън. За разлика от Европейския съюз и Съединени американски щати, Анкара не счита Хамас за терористична организация.

 

Макар да не упреква намерено Израел, Турция съобщи, че боевете се дължат на дългогодишни несправедливости по отношение на палестинците и че единственият път към мира е образуването на суверенна палестинска страна в границите на двудържавно решение.

 

По-рано през днешния ден турският заместник-министър на образованието Назиф Йълмаз в Туитър, че ще почине.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР