Taваните на депутатите, обитаващи ведомствените квартири в блока на НС

...
Taваните на депутатите, обитаващи ведомствените квартири в блока на НС
Коментари Харесай

Голяма неволя застигна депутатите, живеещи в блока на НС в Красно село

Taваните на депутатите, обитаващи ведомствените квартири в блока на Народно събрание в столичния квартал „ Красно село “ протекоха. Вследствие на изобилните дъждове и слънцето, което е нагрявало облицовката на покрива, настилката е била разрушена и са се появили течове както в жилищата, населявани от националните избраници, по този начин и в общите коридори на постройката. Това излиза наяве от документите към социална поръчка за ремонт на зданието, която е оповестила администрацията на Народното събрание, написа " Монитор ".

Според информацията в нея, Народно събрание е заделило 30 000 лева за незабавен ремонт, който би трябвало да избави законотворците ни от „ водната буря “. В документите е посочено, че хидроизолацията на блока е раздрана, а улуците, отвеждащи водата са деформирани. Вследствие на това таваните на жителите на последния етаж почнали да се ронят, като даже се появили пукнатини, а водата тръгнала надолу навътре в блока. По време на ремонта ще би трябвало да се подмени и съществуващата към този момент топлоизолация на издигнатата през 1999 година постройка, както и да бъдат измазани отначало комините й.

Както е известно депутатите, които не са от София се настаняват във ведомствени жилища на Народното събрание, като заплащат за тях алегорични наеми. Апартаментите са разпръснати в общо седем квартала на столицата.

Преди години имаше драма и с различен депутатски блок, откакто законотворци се оплакаха от появяването на пукнатини в резултат на хипотетично поглъщане на постройката в квартал „ Мотописта “, поради градеж в съседство. По-късно беше изработен ремонт, в това число и на покрива на зданието. До подсилване обаче не се стигна, защото назначената преди този момент експертиза по сигналите на депутатите откри, че казусът в действителност се е появил от тежестта на бетона, само че няма повреди по носещата структура на блока, който е влезнал в употреба през 2000 година и той не потъва, нито се е наклонил.

Проблемите с течовете и наводненията в депутатските квартири пък напълно не датират от скоро, като постоянно са свързани и с ВиК мрежата. Бившият към този момент национален фаворит от Съюз на демократичните сили Христо Кирчев описа преди време, че е брал не един път или дваж кахъри с тръбите и тоалетното казанче на сътрудника от Българска социалистическа партия Димитър Гъндев, който обитавал горния етаж. В един прелестен ден ексдепутатът заварил дома си да " наподобява на Женевското езеро ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР