Таванът за пенсиите няма да отпада. Това реши правителството в

...
Таванът за пенсиите няма да отпада. Това реши правителството в
Коментари Харесай

Таванът на пенсиите става 1200 лева

Таванът за пенсиите няма да отпада. Това реши държавното управление в четвъртък на незабавна среща, обвързвана с бюджета за 2019 година, оповестява NOVA.

От 1 юли идната година най-високата пенсия става 1200 лв.. Понастоящем тя е в размер на 910 лв.. Според президента на КНСБ Пламен Димитров смяната ще разреши 41 000 от общо 61 000 българи да получават "това, което им се поставя ".

"Изчисленията не ни дават опция таванът да падне. Има разминавания сред осигурителния принос и вписаните пенсии. Има едни рисково високи пенсии, които поради пенсионните формули през годините се считат за нереални ", изясни финансовият министър Владислав Горанов.

Кабинетът утвърди нарастването на заплатите в бюджетната сфера. Те ще скочат с 10%. "Правителството ще подсигурява, че в някои организации и в приходните администрации ще бъде по-високо нарастването на заплатите. Тези 10% ще са насочени единствено за нарастване на главното възнаграждение. На самостоятелно равнище заплатата ще стои на две равнища – твърда заплата и плаваща. Ние дружно се съгласихме, че Министерски съвет ще създаде работна група за оценка на всички работещи в тази сфера ", изясни Димитров след края на срещата.

Средствата за помощи за най-беднитe семейства у нас пък ще бъдат с 50% повече, в сравнение с досега.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР