Таванът от 60 долара за руския петрол, договорен от страните

...
Таванът от 60 долара за руския петрол, договорен от страните
Коментари Харесай

Зеленски за тавана на цените на петрола: Несериозно решение

Таванът от 60 $ за съветския нефт, контрактуван от страните от Европейският съюз (ЕС), Г-7 и Австралия, не е сериозен и няма да направи доста , с цел да възпре Русия да води война в Украйна. Това съобщи в събота президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от " Ройтерс ".

" Не бихте нарекли съществено решение да се сложи такова ограничаване за съветските цени, което е много удобно за бюджета на една терористична страна, сподели Зеленски във видео послание. Въпрос на време е въпреки всичко да се употребяват по-силни принадлежности. Жалко, че това време ще бъде изгубено. "
 Москва за тавана на цените: Европа ще живее без съветски нефт
Москва за тавана на цените: Европа ще живее без съветски нефт

Кремъл не приема ограничаването и обмисля ответни ограничения

Андрий Йермак, началник на администрацията на Зеленски, сподели по-рано, че таванът би трябвало да бъде избран на 30 $, " с цел да се унищожи по-бързо стопанската система на врага ".

Зеленски се оплака, че светът е посочил уязвимост, като е сложил горната граница от 60 $, което съгласно него ще усили бюджета на Русия със 100 милиарда $ годишно.

" Тези пари ще отидат за по-нататъшна дестабилизация навръх тези страни, които в този момент се пробват да избегнат съществени решения ", сподели той.
 Г-7 сложи тавана на съветския нефт от $60 за барел
Г-7 сложи тавана на съветския нефт от $60 за барел

Таванът на цените има за цел да понижи приходите на Русия от продажба на нефт

Припомняме, че Русия разгласи, че няма да одобри таван на цената на своя нефт и обмисля по какъв начин да отговори на мярката. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Русия неведнъж е заявявала, че няма да доставя нефт на страни, които ползват ограничаването - позиция, доказана още веднъж от непрекъснатия представител на Руската федерация в интернационалните организации във Виена Михаил Улянов.

" От тази година Европа ще живее без съветски нефт ", посочи той.

Таванът на цените, въведен от Г-7, ще разреши на страните отвън Европейски Съюз да продължат да внасят съветски недопечен нефт по море, само че ще забрани на транспортните, застрахователните и презастрахователните компании да обработват товари с съветски недопечен нефт по целия свят, в случай че той не се продава за по-малко от 60 $ за барел. Това може да усложни доставката на съветско синьо гориво на цена над горната граница даже до страни, които не са част от съглашението.

Руският недопечен нефт " Уралс "   се търгуваше за към 67 $ за барел в петък.
 Белият дом хвали тавана на Европейски Съюз за цените на съветския нефт
Белият дом хвали тавана на Европейски Съюз за цените на съветския нефт

Съединени американски щати акцентират, че Байдън няма желание да беседва с Путин в този миг

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че ограничаването ще облагодетелства изключително страните с ниски и междинни приходи , които главно понесоха тежестта на високите цени на силата и храните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР