Таванът на пенсиите да бъде премахнат от 1-и април, а

...
Таванът на пенсиите да бъде премахнат от 1-и април, а
Коментари Харесай

Пенсиите без таван и запазване на осигурителния доход

Таванът на пенсиите да бъде отстранен от 1-и април, а оптималният застрахователен приход да остане 3 000 лв., оферират от ГЕРБ-СДС сред първо и второ четене на проектобюджета на Държавното публично обезпечаване.

Това стана ясно след приключването на крайния период за внасяне на оферти за промени от депутатите, оповестява БНР.

Против повдигането на оптималния застрахователен приход се оповестиха също Демократична България и Движение за права и свободи . Движението желае да отпадне и задължението на работодателите да изплащат първите три дни болнични.

От ГЕРБ-СДС показват в претекстовете си, че за отпадане на тавана на пенсиите са нужни 10 милиона лв. на месец до 1 юли, а по-късно при индексациите на пенсиите по швейцарското предписание – по 10,6 млн. лв..

Предложението за опазване на оптималния застрахователен предел на 3000 лева има за цел най-много да насърчи IT бранша.

ОТ ГЕРБ-СДС оферират минималния застрахователен приход за земеделските производители и тютюнопроизводителите да бъде 470 лв., а не 710.

Всяка майка, която избере да се върне на работа , да получава с изключение на заплатата си, и 710 лева за втората година от майчинството, е друго предложение на ГЕРБ-СДС.

Минималният застрахователен приход на земеделските производители да остане 420 лв. оферират и от Има Такъв Народ.

Движение за права и свободи предлага нарастване на приходите в бюджета с 300 млн. лв. , от които 200 милиона е за отпадане на задължението на работодателите да изплащат първите три дни болнични.

Във импортираното от Движение за права и свободи предложение минималният осигурителенп приход за земеделските производители и на тютюнопроизводителите се покачва на 460 лв..
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР