Таванът на кешовите разплащания остава 10 хил. лв. Парламентът отхвърли

...
Таванът на кешовите разплащания остава 10 хил. лв. Парламентът отхвърли
Коментари Харесай

Таванът на кешовите плащания остава 10 000 лева

Таванът на кешовите разплащания остава 10 хиляди лева Парламентът отхвърли предлагането на държавното управление ограничаването да стане 5 хиляди лева и над тази летва парите да минават през банките. Такова към този момент имаше през лятото, само че депутатите не го одобриха.

По този мотив депутатът от " Атака " Павел Шопов възкликна: " Целта е, в случай че може през банките, и семки да си купуваме! "

В същия дух се изрече и соцдепутатът Красимир Янков, който предизвести, че по този начин се товарят финансово жителите, тъй като все едно им се подвигат налозите с прекосяването на сумите от 5 хиляди лева нагоре през банковата система. Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова опитва да отбрани предлагането на кабинета с аргумента, че това я мярка против сивия бранш.

Падането на лимита обаче беше отхвърлено от всички останали депутати без тези на ГЕРБ. За запазването на тавана от 10 хиляди лева по време на приемането на закоза Данък добавена стойност на второ четене, гласоподаваха сътрудниците им от Обединени патриоти, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ВОЛЯ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР