Таванът на дълга на САЩ вече се превръща в новината,

...
Таванът на дълга на САЩ вече се превръща в новината,
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Дълговата драма в САЩ се изостря

Таванът на дълга на Съединени американски щати към този момент се трансформира в новината, която вълнува най-вече вложителите и стартира да движи показателите. Информацията, че са водени диалози сред президента Байдън и представителите на болшинството на Републиканската партия в Конгреса, стана повода за мощен напредък в средата на предходната седмица. Но и повлия на настроенията в края ѝ, когато показателят S&P 500 загуби инерцията си след отдръпването на републиканците от диалозите.

Тази политическа игра ще продължи още известно време и ще се ускори отражението й върху акциите с приближаване на крайния период от първи юни, когато държавното управление ще срещне проблем с заплащанията си. Инвеститорите обаче не се тормозят от банкрут, тъй като към този момент има прецеденти в историята с повдигането на тавана на дълга. Всеки спад на показателите ще е краткотраен, само че не е ясно по кое време и по какъв начин ще се стигне до консенсус в Конгреса.

Няколко от централните банкери в Съединени американски щати имат изказвания през тази седмица, от които се чака повече изясненост за лихвената политика. Председателят на Федералния запас Джером Пауъл загатна, че може да не се наложи покачване на лихвите, защото инфлацията върви надолу, а банките към този момент понижават заемите за стопанската система. Дали това е подобаваща среда за още един напредък на показателите преди стопанската система да се забави и безработицата да стартира да се усилва, ще разберем в околните дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР