Tаван на цените на някои от стоките е мярка с

...
Tаван на цените на някои от стоките е мярка с
Коментари Харесай

Лорер: Нашата работа е да намерим правилната фигура за най-важния контролен орган у нас

„ Tаван на цените на някои от стоките е мярка с извънредно необятен набор и се притеснявам, че тя основава повече проблеми, в сравнение с взема решение, защото незабавно ще докара до дефицит и надлежно изгубване на артикули от пазара. “

Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред bTV.

„ Това ще вкара страната в полицейски функционалности, а има по-деликатни механизми като проучване на потребностите на най-засегнатите пластове и даване на помощ точно на тях “, добави той.

Според него може да се обсъдят разновидности на равнище обществени помощи.

„ Отново има разнообразни ограничения, които могат да се разискват както на равнище крайни цени, по този начин и на равнище от данъчно облагане, по този начин и на равнище обществени помощи. За мен като човек, който пази пазарните механизми, е значимо те да работят оптимално добре и дейно в една стопанска система, преди страната да стартира да се намесва в тях “, сподели още Лорер.

Той добави и че се работи по антиинфлационен пакет, който ще стане явен след 2 седмици.

За Плана за възобновяване и милиардите от Европа Лорер сподели:

„ Частта от него, която касае стопанската система и по-специално дребни и междинни предприятия, която е отговорност на нашето министерство, е към 1,4 милиарда лв.. По него планирането към този момент е почнало и една от тези ограничения – 260 милиона – ще бъде стартирана още в лятото, юни-юли месец. Всяко последващо тримесечие планираме стартирането на нова мярка дружно “, изясни Лорер.

Според него няма потребност всяко разплащане по проекта да минава напълно през Народното събрание.

„ Преминаването през Народното събрание на заплащането за пътища е там, тъй като предходното разплащане от страната е изпълнено с нередности, меко казано “, сподели той.

“Битката за Българска народна банка е борба за правила. За нас е значимо контролните органи в България да проработят. А Българска народна банка е органът, който ще помогне на България да влезе в еврозоната, извънредно значимо е личността на индивидът, който ръководи Народната банка. Трябва да е допустима освен за нас, за всички в обединението и българското общество”, разяснява Лорер.

Относно предлаган пост на Каримански в Световната банка министърът на нововъведенията и растежа отговори сбито.

“Господин Каримански явно е надарен банкер и в продължение на договарянията е имало разнообразни елементи. Нашата работа е да намерим вярната фигура за най-важния надзорен орган у нас”, съобщи Лорер.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР