Таван на цената на горивата не е мярка, която се

...
Таван на цената на горивата не е мярка, която се
Коментари Харесай

Властта категорична: Таван на цените на горивата не се предвижда!

Таван на цената на горивата не е мярка, която се разисква от ръководещите, разгласи министърът на енергетиката Александър Николов.

Относно настояването на ГЕРБ да бъде освободено гориво от Държавния запас, Николов съобщи, че сходно гледище е безпричинно.

" Не сме в обстановката, в която би трябвало да се употребяват държавните запаси. Не е належащо да се освобождава запас, количествата са задоволителни ", добави той и изясни, че доставките на газ към България са естествени.

" България няма да остане без природен газ. Изследваме всички различни снабдители и трасета, има разновидности да бъдат избегнати рисковете ", увери той пред Нова тв.

Министър Николов препотвърди информацията, че България ще построява добави нуклеарни мощности.

" Такава ще бъде построена в АЕЦ " Козлодуй ", само че остарели реактори няма да бъдат възобновявани ", отсече той.

Управляващите ще прегледат и опцията за удължение обезщетенията към бизнеса, само че това следва да бъде разисквано с вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

" Има няколко събития, които въздействат директно върху цената на електрическата енергия и природния газ. Едно от тях е спорът в Украйна. Планирането на обезщетенията за бизнеса би трябвало да бъде съобразено с подтекста на геополитическста обстановка. Ще бъде прегледана опцията за удължение на обезщетенията ", изясни министърът.

Александър Николов добави, че няма причина да се чака покачване в цената на електрическата енергия след отпадането на наложения мораториум.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР