Тауър Хамлетс: Боклук се трупа в източен Лондон, тъй като стачката на работниците по боклука навлиза във втора седмица

...
Местните жители съобщават, че са видели плъхове да гъмжат над
Коментари Харесай

Местните жители съобщават, че са видели плъхове да гъмжат над купищата боклук в части от Шордич, пише Evening Standard, на фона на оплаквания от вонята.

Първоначално беше предвидено стачката да продължи две седмици, но когато сделката не можеше да бъде постигната, тя беше удължена до 15 октомври.

Съюзът каза на съвета, който каза на Би Би Си беше "разочарован" от стачката, направи друго предложение, което ще бъде гласувано от членовете.

Ако бъде прието от членовете, работата ще бъде подновена в сряда.

Двеста Работниците по сметосъбиране и почистване на улици се присъединиха към акцията, каза Unite пред BBC.

Съюзът каза, че работниците са отхвърлили национално фиксирано увеличение на заплатите от £1925, защото е под инфлацията и е еквивалентно на „реални условия“ намаляване на заплатите“, казаха от Metro.

Пол Скъли, министърът на Лондон, каза пред Evening Standard жителите и посетителите „ще бъдат ужасени и отблъснати от мястото на трупането на боклук по улиците“.

„Съюзите и съветите трябва да останат заедно, докато не бъде постигнато справедливо споразумение“, каза той.

„Това не е честно спрямо хората, които плащат своя общински данък и местни фирми, чиито клиенти ще започнат да ходят на друго място."

Прочетете повече:
Влак, пълен с пътници, принуден да вземе такси за Шотландия след отмяна
Отмяна на Гетуик: Може ли вашият полет да бъде засегнат ?

Много хора изразиха ужаса си от ситуацията в X, известен преди като Twitter.

Един човек, цитиран от Metro, каза: „Минах през днешния ден: Brick Lane и околностите представляват реална опасност за здравето.

„Вонята е непреодолима и тротоарите често са непроходими поради огромните купчини от разлагащ се боклук и боклуци, покрити с мухи.“

Боклукът е се изчистват от най-тежко засегнатите райони, след като Общинският съвет на Тауър Хамлетс нае частна фирма, за да поднови събирането.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР