Татяна Воложанина е доволна от дебюта си на турнир от

...
Татяна Воложанина е доволна от дебюта си на турнир от
Коментари Харесай

Воложанина: Вълнението беше голямо, направих добър старт сред най-големите

Татяна Воложанина е удовлетворена от дебюта си на шампионат от Световната купа по художествена гимнастика. Националката приключи девета в многобоя, пета на финала на бухалки и шеста на топка в конкуренцията на 50 от най-силните гимнастички в света в Ташллент (Узбекистан).

"За мен беше извънредно прелестно да показва композициите си на съревнование от подобен сан. Вълнението беше по-голямо от нормалното, тъй като ми е първа Световна купа. Доволна съм като цяло от представянето и от своя дебют, който направих измежду най-големите. Но знам, че мога и по-добре. Имам още доста работа и имам вяра, че ми престоят още по-силни надпревари. Треньорите ми са удовлетворени, което е най-важната оценка за мен. Беше прелестно да се състезавам с най-големите в този хубав спорт. Смятам, че направих добър старт измежду тях. Мечтая за още доста такива надпревари ", разяснява Воложанина особено за фейсбук страницата на БФХГ.

Главният управител на народен тим дами самостоятелно Бранимира Маркова също съобщи, че е удовлетворена от представянето на дебютантките Татяна Воложанина и Ева Брезалиева на Световната купа в Ташкент.

"Доволна съм от представянето на Световната купа в Ташкент. Татяна Воложанина и Ева Брезалиева самоуверено се впуснаха в битката с най-силните гимнастички в света. Таня се показа доста устойчиво и в трите спортни дни. На финалите на обособените уреди играта и беше още по уверена и съумя да се класира на пето и шесто място на бухалки и топка. Със съревнование от подобен сан те натрупат опит и имам вяра, че ще продължат да работят все по този начин интензивно, а присъединяване им на тази Световна купа ще им подейства доста мотивиращо. Във връзка с задачите, които сме си сложили, и двете девойки демонстрираха израстване и капацитет за развиване. Към момента за мен е по-важно да видя неизменност в подготовката им, в сравнение с да разясня оценките. Отчитаме слабите си места и ще наблегнем на тяхното възстановяване ", сподели Маркова за БФХГ.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР