Татяна Позднякова, главен специалист от офиса на Главната метеорологична служба

...
Татяна Позднякова, главен специалист от офиса на Главната метеорологична служба
Коментари Харесай

Учени: Предстои ни война за ресурси

Татяна Позднякова , основен експерт от офиса на Главната метеорологична работа в Москва, изясни пред РИА новости за какво рекордното стопляне в Европа е обвързвано с внезапното изстудяване в Русия.

Експертът напомни, че топлината пристигна в европейските страни с вълна от парещ въздух от Африка, до момента в който в Русия метеорологичните аномалии се изясняват с ултраполярната инвазия от Северния полюс . Такъв трансфер на въздушни маси в посока север-юг е част от меридионалните процеси.

" Сега има придвижване по меридианите. Топлият мокър въздух на Тихия океан прониква надалеч на север. И назад: леден въздух от полюса прониква надалеч на юг и се среща там с топли въздушни маси, което води до значителни превалявания ", изясни Позднякова.

Движението на въздуха по меридианите, от своя страна, е демонстрация на смяна в климатичните столетия , изясни метеорологичният прогнозист. Епохата на прехвърлянето от запад на изток продължава към 25-30 години, до момента в който интервалите на меридионалните процеси са по-кратки.

" Това, което се следи в Европа в този момент се е случвало и преди, в случай че имаме вяра на хрониките - през 16-ти век се е случила сходна топлинна вълна в Европа. ", съобщи ученият, представен от РИА Новости.-->

Позднякова добави, че към момента е невероятно да се предскаже какъв брой дълго ще продължи всяка климатична ера. По-нататъшното стопляне на климата може да докара до световна война за запаси.



" Историята на метеорологичните наблюдения трае единствено 170 години, а нашата планета е доста, доста по-стара. Ние даже не знаем какво е предизвикало смяната на климатичните столетия - това могат да бъдат астрономически фактори и смяна на магнитните полета на Земята. може да промени честотата на тези столетия, да ги направи по-ярки или по-трайни ”, означи тя.

Според прогнозите на времето, в началото на идната седмица в Москва и на север от европейската част на Русия ще настъпи внезапно изстудяване . Така че в столицата дневната температура пада до 11 градуса. В някои райони ще дойдат дъждове и даже суграшица. В същото време европейските страни страдат от анормална топлота: тази седмица в Германия, Франция, Белгия и Холандия и други страни термометърът се увеличи до равнище от над 42 градуса . Германските управляващи поради прегряването на реките даже изключиха атомните електроцентрали в Долна Саксония.
 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР