Татяна Дончева защити Рашидов във връзка с изказването му, предизвикало

...
Татяна Дончева защити Рашидов във връзка с изказването му, предизвикало
Коментари Харесай

Татяна Дончева защити Рашидов: Той иска да каже, че и сега има закони, стига да се спазват

Татяна Дончева отбрани Рашидов по отношение на изявлението му, провокирало скандал: 

Бившият народен представител, юристката Татяна Дончева наля масло в огъня на абсурда с Вежди Рашидов. Тя разяснява тематиката за домашното принуждение и предварителната защита. И се спря думите, изречени от Вежди Рашидов през вчерашния ден, които по случайност станаха публично притежание.

„ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна “, сподели Рашидов по време на пленарната отмора, когато се допуска, че микрофоните са изключени. Водещата съвещанието Росица Кирова обаче бе не запомнила да го направи и цяла България чу грозните думи на Рашидов.

" Вежди Рашидов може да има непримерен език, само че той тъкмо споделя, че има законодателство и няма за какво да се пънем да преследваме домашното принуждение по друг метод ", сподели Дончева в изявление пред.

Тя обърна внимание и на изявлението на премиера Денков, че Съвет за електронни медии не си прави работата.

" Това е разбирането им за независимост на словото и неспособност да слушат мнение, друго от тяхното и да му намерят отговор. Виждам една група инфлуенсъри да внушават, че би трябвало да бъде поставена цедилка на информацията, изключително във връзка с украинско-руската война. Не може по основни интернационалните проблеми и спорове някой да принуждава българския жител да има единствено една осведомителна точка. Ограничаването на свободата на словото е фашизъм ", добави Дончева.

Татяна Дончева счита, че " някой клати властта ".

" Никой не е срещу да бъде преследвано насилието против дами, само че не за производство на странни трудове по законите, които не могат да провокират друго, с изключение на смях. Разликата сред наличието на Истанбулската спогодба и  всички останалите нормативни актове е няколко текста, които касаят правата на гей общността ".

" Законът за домашното принуждение е безусловно непотребен. Той е изкуствено привнесен от англосаксонската система ", сподели още тя.

" Не може да кажете, че домашното принуждение би трябвало да бъде борено по-упорито от недомашното. Темата с насилието би трябвало да бъде сложена под общ знаменател ", счита още Татяна Дончева.

Тя акцентира, че през последните 10-15 години на политическата сцена са излезли хора, за които политиката е пиар.   " За тях казусът не е, че съществува принуждение, а че хората стартират да стачкуват ".

Дончева счита,че е належащо психолози да проучват случаите на убийства сред съпрузи.

" Превърнали сме насилието в норма. Няма принудител, който да не е видял принуждение в фамилията си. После това се екстраполира в учебно заведение. Насилието се упражнява като необикновен авторитет ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР