Татяна Дончева осъди Тошко Йорданов да ѝ плати 1000 лв.

...
Татяна Дончева осъди Тошко Йорданов да ѝ плати 1000 лв.
Коментари Харесай

Татяна Дончева осъди Тошко Йорданов

Татяна Дончева осъди Тошко Йорданов да ѝ заплати 1000 лева обезщетение за засегнатост, заяви EURACTIV, базирайки се на Софийския градски съд, който анулира решението на долната инстанция, отхвърлила желае на Дончева.

Градският съд постановява, че Йорданов е нанесъл вреди на Дончева, казвайки в изявление по БНР, че „ по принцип Татяна Дончева е измамник “.

Йорданов би трябвало да заплати на Дончева и 55 лева разходи по делото. Самата Дончева обаче дължи на Йорданов 585 лева разходи, защото искът ѝ беше за 10 000 лева, т.е. отритнат е за 9000 лева

Интервюто по БНР е обещано от Йорданов на 4 септември 2021 година, когато той е народен представител в 46-ото Народно заседание, напомня " Сега ". В него с изключение на, че назовава Дончева измамник Йорданов споделя, че тя е „ извънредно неугледен политически човек “. В отговор на въпрос на водещия Йорданов изяснява, че на диалог с народен представител от Има Такъв Народ тя е " драскала на едни листчета половин милион ще ти дам. … Листчетата ги е драскала и си ги е взела, само че за диалога, който тя е провела може да бъде потвърден и там, където е отишла да приказва тоя диалог с индивида от нашите, който може да излезе на детектор на лъжата и да удостовери всичко това, което споделих, а просто има камери в тоя офис. “

Радостин Василев, по това време част от Има Такъв Народ, споделя, че той е депутатът с листчето. Но изяснява, че Дончева не му е предложила парите, а единствено е написала това пред него. Той след това разказал на Тошко Йорданов, който го приел като предложение. Съдът се базира на показанията на Василев, с цел да отхвърли желае на Дончева в останалата му част.

Съдът счита, че с разпита на двама очевидци е потвърдено, че Дончева е претърпяла неимуществени вреди – наранени са достойнството и достолепието й.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР