Татуировките са се превърнали в един от предпочитаните начини на

...
Татуировките са се превърнали в един от предпочитаните начини на
Коментари Харесай

От робски знак до изкуство: Историята на татуировките

Татуировките са се трансформирали в един от желаните способи на изложение през последните години. Тяхната история обаче надалеч не е почнала скоро.

Татуировките несъмнено са форма на изкуство. Те съставляват вкарване на пигмент под кожата, който остава вечно там.

Открити в голям брой разнообразни култури по целия свят, най-ранните доказателства за татуировки датират отпреди хиляди години. От ранни времена формите и смислите на татуировките са впечатлявали хората и са носели някакво значение за тях. В наши дни обаче афинитетът към този тип изобразяване по тялото е взел своя връх.

Дали това е изключение?

В "Произходът на индивида " (1871 г.) Чарлз Дарвин написа, че няма страна в света, която да не практикува татуиране или някаква друга форма на трайна декорация на тялото. Това елементарно може да се опровергае като се проучват тленни остатъци в разнообразни елементи от света.

Местата, където се следи постоянна процедура за татуиране върху антични човешки остатъци, включват Аляска, Монголия, Гренландия, Египет, Китай и Филипините. Други ранни образци за татуировки могат да бъдат проследени до интервала на Средното царство в Древен Египет. Няколко открити мумии с татуировки датират от 2160-1994 година пр.н.е.

В ранната гръцка и римска ера татуирането се свързвало с варварите. Гърците се научили да вършат татуировки от персите и ги употребявали за маркиране на плебеи и нарушители . Това бил метод да ги разпознават, в случай че се опитат да избягат. Римляните възприели тази процедура от гърците.

На кои други места са залагали на татуировките през вековете и по какъв начин се е развила тази традиция до през днешния ден, разберете като разгледате нашата изложба:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР