Тарторът на всички затворници Янко Ваташки е вече ръководител на

...
Тарторът на всички затворници Янко Ваташки е вече ръководител на
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Янко Ваташки се бори за амнистия със собствено движение

Тарторът на всички пандизчии Янко Ваташки е към този момент началник на " Национално Движение Съвършена България " и посредством него се бори за опрощение на доста пандизчии.

Новината беше обявена за Lupa.bg от юриста на Ваташки - Елен Янкова. " НДСБ интензивно работи за подкрепяне и съблюдаване на правата на лишените от независимост, освен по време на изтърпяване на присъдите им в пандиза, само че и след излизане на независимост. Целта е някогашните пандизчии да се интегрират в обществото, да се социализират и да не правят отсега нататък закононарушения ", безапелационна е юрист Янкова пред медията ни.

От началото на 2022 год. има промени в управителния съвет на сдружението.

Вместо досегашния ръководител Веска Чакърова за водач е определен единомислещо досегашния почетен ръководител – Янко Ваташки, който в продължение на 10 години от учредяване на сдружението интензивно съдействаше за съблюдаване на европейското и българско законодателство в местата за отнемане от независимост.

Адвокат Елен Янкова остава заместител ръководител на сдружението. Според Янко Ваташки би трябвало да се създадат доста законодателни промени, каквито се изискват от Европейски Съюз, по глава " правораздаване ".

Медията ни научи, че сега Янко Ваташки правел всичко допустимо да усили броя на членовете на сдружението си. Той канил освен пандизчии, а и техни родственици, като по този метод структурата на организацията ставала още по-здрава.

" Янко Ваташки смята, че е време да има цялостна или частична прошка - за лишените от независимост, която не е давана към този момент 30 години в България. Това се постанова заради несъответстващо повишените санкции за съвсем всички типове закононарушения планувани в Наказателния кодекс, спрямо другите европейски страни ". безапелационна пред Lupa.bg е юрист Елен Янкова.

Медията ни напомня, че преди време със сдружението се занимаваше и различен прочут пандизчия - австралиецът Джок Полфрийман.

Амнистията (от гръцки: ἀμνηστία – „ забравяне “) е юридически акт, с който висшата власт в страната връща статута на почтени хора, приети за отговорни за някакви закононарушения. Тя има по-силно деяние от помилването, като заличава всички юридически следи от закононарушението.

Според член 83 от Наказателния кодекс, амнистията заличава незаконния темперамент на избран тип осъществени действия или освобождава от наказателна отговорност и от последствията на осъждането за избрани закононарушения. С оглед на нейното деяние, амнистията може да бъде в два разновидността:

изобщо заличава незаконния темперамент на избран тип осъществени действия, или
освобождава от наказателна отговорност и от последствията за осъждането за избрани закононарушения.
Според Чл.84. от конституцията, Народното събрание има право да дава прошка.

Амнистията се дава единствено със закон. Амнистията е закон, с който се прави преоценка на дадени осъществени действия, като се заличава незаконния им темперамент или като се освобождават от наказателна отговорност лицата, които са ги направили, въпреки и да се резервира незаконния темперамент на действията.

Амнистията се отнася до незаконни прояви, които са осъществени до нейното приемане от Народно събрание. Деянията, обхванати от закона за прошка са незаконни при своето осъществяване, и резервират този собствен темперамент и за в бъдеще. По това амнистията се разграничава от декриминализацията, която работи единствено за в бъдеще време.

Действие на амнистията. Тя е затруднение за търсене на наказателна отговорност от лицата, които са направили действия, обхванати от нея, въпреки че основанията са разнообразни при двата типа прошка. Тя погасява всяко едно от правата на Д по реализиране на наказателната отговорност. Изключва се формиране на наказателно произвеждане, а когато такова е формирано, само че не е приключило с влезнала в действие присъда, то се приключва. Тя е спънка за осъществяване на наложеното наказване, когато деецът е наказан с влезнала в действие присъда за действие, което е обхванато от нея. Тя освобождава лицата, направили действия, обхванати от нея, и от последствията на осъждането, престават автоматизирано да се третират като осъждани. Реабилитацията не е спънка лицето да бъде амнистирано – приложение при непълната реабилитация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР