Търсят се учители доброволци, които да преподават уроци по български

...
Търсят се учители доброволци, които да преподават уроци по български
Коментари Харесай

Търсят се учители-доброволци, които да преподават български език на украински бежанци

Търсят се учители доброволци, които да преподават уроци по български език на украински бежанци. Инициативата е на учител от НАТФИЗ, а повода е желанието на доста хора, пристигнали от Украйна да научат нашия език.

Подробности вижте в директното включване на Златина Иванова.

Само за 4 дни в безплатните курсове са се записали над 90 души, съобщи в " Денят стартира " доцент доктор Валерия Кардашевска, основател на идеята. Курсистите ще бъдат разпределени в няколко групи според от възрастта и знанията им.

Интересът към безплатните курсове е огромен и не престават да се обаждат хора, които желаят да учат български език. Има обаче дефицит на преподаватели-доброволци.

" Украинците, които демонстрират интерес към курсовете, имат голямо предпочитание да се интегрират допустимо най-бързо у нас. Така че всеки, който има предпочитание да преподава български език, е добре пристигнал. С голямо наслаждение ще го посрещнем, ще му помогнем да навлезе и да е потребен за тези хора, които имат потребност от помощ и поддръжка в тази ужасна обстановка, в която са попаднали. " - сподели доцент доктор Валерия Кардашевска.

Радосвета Боновска е преподавател по британски език в столично учебно заведение, само че незабавно се е включила към идеята.

" Аз съм учител, нищо че по различен език - по британски, само че мисля, че опита ми като учител ще помогне тези хора по-лесно да възприемат българския език, който апропо по никакъв начин не е елементарен. Но има ли предпочитание, би трябвало да намерим и метод. " - споделя тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР