Търсят се жители за Сардиния! Включително с финансови стимули властите

...
Търсят се жители за Сардиния! Включително с финансови стимули властите
Коментари Харесай

Вторият най-голям средиземноморски остров търси жители. Плащат €15 хиляди, ако се заселите там

Търсят се поданици за Сардиния! Включително с финансови тласъци управляващите се пробват да привлекат искащи да се заселят на слънчевия остров.

15 хиляди евро в джоба

Всеки, който одобри офертата, ще бъде заплатен с €15 хиляди под формата на безплатна финансова помощ от локалното държавно управление. И още една екстра: тази сума не би трябвало да бъде връщана при никакви условия.
 Екзотичен остров в Адриатическо море се продава за €700 000
Екзотичен остров в Адриатическо море се продава за €700 000

Островът се назовава Mali Kosmač и се намира в Хърватия

С новата мярка управляващите афишират война на обезлюдяването на острова и в същото време се надяват да дадат мощен стопански подтик за развиване на селските региони там.

Сардиния е вторият максимален средиземноморски остров с километрични девствени плажове, голям брой слънчеви дни през годината и живописни градове с богат културен плакат. Накратко: надали човек може да си показа по-добро място за живеене.
 Abu Dhabi Ports Group влага в неестествен остров край румънското черноморско пристанище
Компания от Абу Даби желае да влага в неестествен остров в Черно море

Компанията желае да построи и интермодален карго логистичен център

Финансирането е обезпечено

Парите, които ще бъдат отпускани на заселниците, би трябвало да се употребяват по предопределение: за покупка и ремонт на къща, а второто изискване е тя да се намира в община с по-малко от три хиляди поданици. Освен това тези €15 хиляди, които ще се отпускат, са оптималната сума на помощта - по предписание тя не може да надвишава 50 % от цената на парцела или на ремонта.

За плана са заделени €45 милиона, които ще стигнат за най-малко 3 хиляди семейства, които могат да се възползват от великодушното предложение. Както оповестява уеб сайтът TheMayor.eu, заселниците би трябвало най-късно до 18 месеца след идването си на острова да се записват адресно там, с цел да могат да аплайват за безвъзмездната помощ.
 Защо Дания желае да вземе чартърен съветския остров Шумшу?
Защо Дания желае да вземе чартърен съветския остров Шумшу?

Компанията е подготвена да вложат 2,5 милиарда $ в развиването на района

Освен тази стратегия за заселване съществуват и други планове за саниране на запуснати парцели. Един от тях е планът " Къщи за едно евро ", който набира скорост също и на остров Сардиния.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР