Търсят нови директори на две асеновградски училища. Желаещите да кандидатстват

...
Търсят нови директори на две асеновградски училища. Желаещите да кандидатстват
Коментари Харесай

Търсят нови директори за две училища в Асеновградско

Търсят нови шефове на две асеновградски учебни заведения. Желаещите да аплайват за заемане на овакантените управителен постове имат седмица време да подадат документи. С нови ръководители, евентуално от идната образователна година, ще бъдат ОУ „ Ангел Кънчев “ в Асеновград и ОУ „ Отец Паисий “ в село Тополово. Новоназначените шефове ще би трябвало да управляват просветителния развой в повереното им образователно заведение, в сходство с държавната политика в региона на образованието. Ангажимент на ръководителите ще бъдат планирането, организирането, координирането и контролът на административно-управленската и финансовата действия в институцията.
Освен да имат съответната тапия за висше обучение, измежду условията са претендентите да не са сложени под забраняване и да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, както и да не са лишени от правото да упражняват специалността си. Необходимо е кандидатстващите да не страдат от болести и отклонения, които заплашват живота и здравето на учениците. Нямат право да бъдат шефове на учебни заведения лица, на които е налагано дисциплинарно наказване „ уволняване “, в случай че то не е анулирано, като нелегално от Съда. Кандидатите следва да имат не по-малко от пет години училищен трудов стаж. Интересно изискване за заемане на управителния пост е искащите да са: български граждани; жители на друга страна, членка на Европейския съюз или на друга страна по междудържавна спогодба; дълготрайно пребиваващи в страната непознати жители, при получено съгласие; дълготрайно и непрекъснато пребиваващи в страната непознати жители.
Конкурсът за избор на шеф на двете учебни заведения в община Асеновград ще се организира в три стадия. Кандидатите, позволени по документи, ще би трябвало да положат писмен изпит-тест за установяване равнището на общите компетентности и главните знания, нужни за заемане на длъжността. Последната фаза от състезанието е изявление с участниците. Те ще бъдат оценени по няколко критерия: университетски, отзивчиви и административни компетентности; първична професионална подготовка; ръководство на ресурси; умения за работа с родители и други. Желаещите да аплайват за позицията на шеф в асеновградското ОУ „ Ангел Кънчев “ или в тополовското ОУ „ Отец Паисий “ могат да подадат документи в Регионално ръководство на образованието-Пловдив до 21.05.18 година /понеделник/.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР