Търся вашата подкрепя по тема, която е изключително актуална за

...
Търся вашата подкрепя по тема, която е изключително актуална за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Предложението на Макрон за "Пакет мобилност" e дискриминационно

Търся вашата поддържа по тематика, която е извънредно настояща за нас сега. Вие сами ще видите митингите на българските превозвачи и напрежението във връзка с „ Пакет за мобилност”. Предложението на господин Макрон e дискриминационно. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на срещата на левите водачи и министър-председатели от Европейски Съюз и Западните Балкани, оповестиха от пресцентъра на партията.

Сред присъстващите бяха министър председателите на Гърция - Алексис Ципрас; Малта - Джоузеф Мускат; на Република Македония - Зоран Заев, Португалия - Антонио Коща.

Според Нинова въпросното предложение на процедура задълбочава разликите сред европейските страни и протяга ръка на главен принцип на Европа- за свободното придвижване на артикули и хора. „ Търся вашата поддръжка да намерим рационалния вид и решението, в този му тип, да не бъде одобрявано. За България това значи хиляди български фамилии да пострадат, стотици компании да банкрутират ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

„ Големите пазят своите ползи, само че аз съм тук да защитя българския народен интерес”, съобщи Нинова. Тя разяснява и казаното от ръководителя на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, че ЕНП с нейните депутати ще поддържат България и няма да гласоподават това решение.

„ Недоумявам по какъв начин политик от подобен сан може да заблуждава по този начин. Вчера негови депутати поддържаха пакета за подвижност в комисията по превоз в Европейския парламент. Съмнявам се, че госпожа Меркел ще отдръпна поддръжката си за решението. Нека, като политическо семейство, да се обединим и помогнем освен на по-малките страни, а да отстояваме правилата - за свободно придвижване на артикули и хора в Европа, правилото за Европа - общ дом, а не на няколко скорости”, прикани Нинова.

„ В идващите месеци ни предстоят доста решения за бъдещето на Европа - Брекзит, бюджета за идващия програмен интервал - целите и тяхното финансиране. Тревожи ни фактът, че приказваме за разширение, приказваме за доближаване, само че в плана за бюджет се понижават средствата тъкмо за кохезионната политика с 5%. Това за нас е недопустимо. По този метод вместо да се сближава стандартът на живот в другите страни, ще се усилят различията”, сподели още Нинова на срещата на левите водачи и министър-председатели от Европейски Съюз и Западните Балкани.

„ За страдание, българското държавно управление приема всичко безусловно за едно потупване по рамото, само че аз ви призовавам- ние да се обединим, като партии от едно политическо семейство, като наши министър председатели и като един да защитим правилата на Европейски Съюз за равнопоставеност, за правдивост, за взаимност. Най-вече ми се желае думите на всички политици- че се грижим за хората, да не бъдат голи заявления, а да се изпълнят със съдържание”, добави тя.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР