Търся оптималния облик на игра на отбора! Желанието ми е

...
Търся оптималния облик на игра на отбора! Желанието ми е
Коментари Харесай

Треньорът на шампиона „Шумен 61”: Търся оптималния облик на игра

Търся оптималния образ на игра на тима! Желанието ми е във визията на играта ни да се осъществят на 100 % всички акценти, които поставихме на подготвителния лагер в навечерието на пролетния полусезон.

Това разяснява преди мача на „ Шумен 61 ” против „ Фрегата ” (Бургас) треньорът на първенците Никола Карастоянов. Двубоят от втория кръг на втория полусезон в мъжкия хандбален хайлайф е на 28 януари, събота от 17.00 ч. в Бургас.

В южния град подопечните на Карастоянов отиват за девета поредна победа. След осем изиграни срещи в шампионата те не познават усета на провалянето и са на върха с цялостен актив от точки – 16 т.

През първия полусезон шуменци взеха безапелационна победа над завърналия се в елита отбор на „ Фрегата ” с 34:23 (на полувремето 18:8).

„ За мен като треньор не е значимо дали ще вземем даден мач по-леко, или по-трудно. Следя метода на игра на тима и се надявам с всеки минал мач той да става все по-добър. В последната среща с „ Добруджа ” не разгърнахме капацитета, с който разполагаме, споделих на момчетата, че не можем да стоим по този метод – без значение дали излизаме против противник от първата, или от втората половина на таблицата. Искам да видя, че има позитивен резултат от подготвителния цикъл, който направихме в паузата, а той беше доста компактен и кондензиран с доста разнопосочни акценти ”, обясни Карастоянов.
И добави, че е удовлетворен от включването на младите състезатели, като им пожела положителните изяви да се умножават.

Наставникът на водача в елита посочи, че против „ Фрегата ” игрови минути ще запише възобновеният след контузия Димитър Пламенов. Феновете на „ Шумен 61 ” нямат самообладание с изключение на него, в игра да видят и капитана Йордан Михайлов. И се надяват любимецът им да бъде на линия за дербито с „ Локомотив ” (Горна Оряховица) на 4 февруари в „ Арена Шумен ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР