Търся дума, с която да опиша женската душа. Да е

...
Търся дума, с която да опиша женската душа. Да е
Коментари Харесай

Изкуството на пътя Edna жена да познава себе си

Търся дума, с която да опиша женската душа. Да е нежна, не е нежна, тъй като устоя на тежести, които и камък не може да понесе. Да е корава, не е корава, тъй като й би трябвало доста малко, с цел да се разплаче или да ликува. Да е огромна, не е огромна, тъй като се побира в толкоз тънко създание, каквото е дамата. Да е дребна, не е дребна, тъй като събира в себе си всичко – наслади и грижи, благополучие и несгоди, деликатност и неучтивост...

Тя е по едно и също време толкоз позната (поне за нас, притежателките й) и толкоз необятна, че не може да се опише. Но едно е несъмнено – женската душа е сензитивна и ранима. Ние постоянно усещаме, когато ни боли, само че не постоянно разбираме къде тъкмо по нея е раната и какво я е предизвикало.

Ще си кажете: няма персонален доктор за души, при който да отидем и той да ни даде направление за експерта, от който се нуждаем. И аз по този начин си мислех преди да срещна нея.

Представям ви Анастасия Шахматова , която умее доста деликатно и тъкмо да „ сканира “ женската душа и да насочи притежателката й към верния психолог. Анастасия работи с едни от най-хубавите съветски психоложки от школата на гуруто на женската мощ – Лариса Ренар, познава доста добре работата на всяка от тях, с нейните тънки специалности и мощни страни и когато откри казуса, довел до дискомфорта на дамата, която седи против нея, незабавно знае към кой експерт да я пренасочи.

 Анастасия Шахматова Личен списък

Резултатът е доста довони, щастливи клиентки и един чисто нов план, за който самата Анастасия ще ни опише в този момент.

От какъв брой години се занимаваш с логика на психиката и по какъв начин се възпламени?

- Винаги съм се интересувала от тази просвета, само че не можех да си обясня какво тъкмо ме притегля в нея – може би нейната дълбочина, това, че тя прониква оттатък забележимото. Четях книги, вървях на курсове, само че в действителност първият ми досег с специалността беше като клиент. Толкова доста ме болеше след една разлъка, че към този момент не се справях сама. Пробвах персонални съвещания при разнообразни известни в България експерти, само че за жалост не намирах отговори и утешение за себе си. Продължавах да си пребивавам живота с тази болежка, неразбирайки за какво това продължава толкоз време. Междувременно се омъжих и се разведох, родих дете, което се наложи да отглеждам сама.

Животът ставаше все по-труден и по-труден. Със сигурност не живеех живота на фантазиите си. Това продължи, до момента в който не започнах да менажирам школата на Лариса Ренар за България преди 5 години. Там се срещнах с разнообразни експерти и другите способи на работа в логиката на психиката. Реших да им се доверя и да опитам още веднъж да реша проблемите си. В началото страхливо минавах един или различен курс или консултация, тъй като към този момент не мислех, че има излаз от моята обстановка и че и аз бих могла да бъда щастлива. Постепенно започнах да чувствам помощта на психолозите. Започнах да се избавям от болежка и обиди, снабдих се с усмивка и религия в себе си. След това поех и по личен път на развиване в тази специалност.

Това, което ме впечатли в психолозите от школата на Лариса Ренар е, че те имат извънредно дълбоки знания в своята област. Всеки един от тях работи с друг способ и влагат доста както в персоналното си образование, по този начин и в практиката. Освен това те имат доста мощно възприятие на емпатия. Професионализмът и емпатията трансформират един психолог в незаместим.

Наскоро сътвори собствен личен нов план – Woman LifeBook . Какво съставлява той и по какъв начин се осмели да започнеш нещо ново и то в интервал на изолираност и по време на международна пандемия?

- Честно казано, доста време не поглеждах в посоката на основаването на личен план. Решаващи се оказаха два фактора. Единият е, че доста хора, с които работата ме срещна, ми споделяха, че чакат от мен да основа собствен план, който да бъде ръководен и построен по моя метод, подтикваха ме от много време. И другият, по-силният от двата - че сега на карантината аз разбрах, че към този момент не мога да работя и да пребивавам по остарелия метод. Разбрах за себе си, че старите модели към този момент от дълго време не ме устройват и не ме въодушевяват.

Извадих най-силните си качества, а точно да сплотявам хората и да построявам конструкция и система и за една нощ си направих уеб страницата на Woman LifeBook. Така се роди общността за дамите, където те могат да усещат себе си предпазени и в положителни ръце на умели психолози. В Woman LifeBook има образования, които са структурирани по подобен метод: дамата да може да изследва своя проблем и да получи принадлежности за неговото решение под наблюдаване и помощ на подобаващ за казуса психолог. Ние не даваме модел по какъв начин би трябвало да живееш или по какъв начин би трябвало да бъдеш щастлива. Ние одобряваме, че щастието за всеки е самостоятелно, а ние сме единствено проводници по пътя на личностното развиване на една жена.

 Анастасия Шахматова Личен списък

Какъв е пътят към изкуството една жена да познава себе си?

- Няма един типичен път, отново ще кажа, че за всеки човек щастието е персонално и самостоятелно. Но с цел да опознае себе си, една жена първо е належащо да има храброст да се срещне с измененията в живота си, които ще настъпват в процеса на работа върху себе си. А както знаем, излизането от зоната на комфорт се харесва на малко хора.

Едно от главните неща е дамата да отдели себе си като персона от своите родители, само че без да скапва действителните си връзки с тях или пък противоположното - да се надява те да станат приказни, в случай че в действителността са били токсични.

Второто е да работи върху своята прочувствена зрялост. Много постоянно срещам дами на по 30-40 години, които размишляват и ръководят живота си като младежи. Все едно, че пишат една чернова и чакат някъде там след време да пристигна действителният живот, който тогава ще го живеят, без да схващат, че в действителност те към този момент го живеят и това, което се случва в него, е тяхна отговорност.

Третото е да лекува детските си контузии и да излиза от замръзналото си положение, в което контузиите я държат.

Преминавайки през тези съществени процеси, подсигурявам, че всяка жена ще успее да реализира това, за което мечтае и което я прави щастлива.

На страницата на Woman LifeBook във Facebook прочетох, че има два метода да изживеем живота си: Като нещо нормално или като знамение. Как да го създадем по втория метод?

- Като нещо нормално значи да живееш живота си по отношение на това, което ти постанова обществото: родителите, околните, учебното заведение, университетът, а това, да вземем за пример, е в цялостно несъгласие с теб самата. Много дами се омъжват за човек, който е харесван от родителите. Или учат с години специалността, посъветвана от околните и така нататък Тогава животът ти се коства елементарен. Ти с нищо не изпъкваш. Живееш като другите…

А да изживееш знамение значи да поставиш фокуса върху себе си, върху своите убеждения, вярвания и стремежи. Тогава ще имаш чувство, че животът е прелестен и ще му се наслаждаваш. Тогава ще имаш и подобаващи хора към себе си, които разделят твоите убеждения, тъй като ще си откровена и със себе си, и с тях.

 Анастасия Шахматова Личен списък

От тук накъде? Какво ти следва в най-близко бъдеще ?

- Нови и все вълнуващи планове! След като сътворих Woman LifeBook, доста дами ми писаха с въпроса какво да създадат и те, с цел да реализиран триумф в своята кариера, да израснат, да станат женски треньори. Това ме въодушеви да събера в един общ план моите учители и да създадем четиримесечно образование на тематика „ Аз съм женски треньор “, където за този къс период сме концентрирали дългогодишния си опит и ще дадем най-ценното и потребното на всяка жена, която желае да бъде треньор. Това образование ще бъде потребно както за психолози, по този начин и за всички други, които желаят да предават своите познания към женска или смесена публика: всевъзможен тип инструктори, треньори, коучи, преподаватели, учители, даже юристи и счетоводители или хора, които към момента търсят своята задача и желаят да излязат на ново равнище на своето професионално и личностно развиване. Там всеки участник ще има лична, персонална терапия, ще получава познания по какъв начин да минава страховете си от обществена изява, по какъв начин да основава личен артикул и да го трансформира в сполучлив и известен, по какъв начин да се абстрахира от „ какво ще кажат другите “. Школата „ Аз съм женски треньор “ концентрира в себе си опита на 4 експерта, които минаха по своя път на развиване и могат с акуратност да посочат по какъв начин се заобикалят грешките на специалността и кой е най-краткият път към триумфа!

Твоето обръщение към дамите?

- Да се вслушват в себе си, защо копнее душата им. Да схващат, че в действителност няма нищо по-ценно от тях самите. А при положение, че това не им се получава, да знаят, че има Woman LifeBook, където всяка една от тях може да напише своята история на живота.

 Анастасия Шахматова Личен списък
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР