Търси се инвеститор за изграждането на средно училище в Пловдив,

...
Търси се инвеститор за изграждането на средно училище в Пловдив,
Коментари Харесай

Търсят инвеститор за чуждоезиково средно училище в Пловдив

Търси се вложител за построяването на приблизително учебно заведение в Пловдив, в което да са заложени чуждо-езикови стратегии. В него ще учат децата на задгранични експерти, които живеят и работят под тепетата. За разлика от висшите образователни заведения в града, в множеството от които се преподава и на британски език, в междинните учебни заведения няма такава процедура, което основава проблем.  Това разгласи кметът инж. Иван Тотев по време на бизнес конгрес „ Индустрията в пловдивския район, основана на просвета, нововъведения и обучение “ и прикани бизнесът да поддържа самодейността. В рамките на проявата градоначалникът и  председателят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски подписаха меморандум за съдействие сред Община Пловдив и Българска академия на науките.

Целта е да се заздрави заварката сред образованието, науката и бизнеса, които да създават взаимни планове, а научните артикули да са в интерес на стопанската система и обществото. Крачка в тази тенденция е построяването на районен Център за върхови достижения и компетентности. В него ще се включат високотехнологични компании, които имат индустриални бази както в Тракия икономическа зона, по този начин и в останалите индустриални зони, разяснява акад. Ревалски. Според представители на бизнеса концепцията доближаване с науката е доста добра, само че мъчно осъществима, изключително колкото за планове. В началота на февруари стана ясно, че е изнемощял доста благонадежден план за създаване на Център за върхови достижения в региона на биотехнологиите и здравословните храни, който аплайваше за подкрепяне по стратегия “Наука и обучение за образован напредък “. Той е взаимна разработка сред Университета за хранителни технологии, Аграрният университет, Медицинският университет и Пловдивският университет, и бе подсилен от бизнеса и Община Пловдив.

Професор доктор Димо Зафиров от Институт по галактически проучвания при Българска академия на науките е на мнение, че триъгълникът наука-образование-бизнес е основата за сполучливо развиване на даден район. Специално в Пловдив, те работели добре, само че надалеч от мечтаното.  Индустрията от ден на ден желала висококвалифицирани експерти и по тази причина се обръщала към университети и научни институти за подпомагане за подготовка на нови артикули, които да се внедрят през идващите години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР