„Търси се: Бягството на Карлос Гон“ се развива като завъртян трилър

...
Добавете Търси се: Бягството на Карлос Гон“ към списъка с
Коментари Харесай

Добавете „Търси се: Бягството на Карлос Гон“ към списъка с документални филми, които вероятно не е трябвало да бъдат разширени до статус „документални сериали“, отнемайки твърде много време, за да стигнете до пикантните части. Въпреки това, отдайте заслуженото на подобната на трилър трета глава на този проект от четири части, който описва полета на бившия изпълнителен директор на Nissan от Япония, предейки прежда, върху която пише „Холивуд“.

За тези, които по някакъв начин са пропуснали международните и бизнес заглавия, Гон беше високопоставеният лидер на японския автомобилен производител преди ареста му за пране на пари и корупция.

„Не можех да понеса никакъв шанс за справедлив процес“, казва Гон в интервю за документалните сериали, които се възползват от обширния достъп до ключови участници и са произведени от Wall Street Journal, адаптирани от книга на двама от репортерите. „Не бях правен случай. Бях символ."

Изправен пред години затвор, Гон успя да избяга от Япония с помощта на бившия офицер от специалните части Майкъл Тейлър, който организира сложния заговор, позволявайки на изпълнителния директор да намери сигурно убежище в родния си Ливан.

Там обаче „Бягството на Карлос Гон“ предприема още една дива обиколка, с документи, разкриващи пищни пътувания и покупки, които Гон очевидно е финансирал чрез компанията, ексцесии, които привличат вниманието и на френските власти.

Докато Ghosn все още рисува себе си като жертва, документалните филми правят подробен опис на съпътстващите щети, причинени от бягството му на хората около него, сред които Тейлър и неговия син Питър.

Режисьорът Джеймс Джоунс добре съчетава забележителните детайли от бягството на Гон – което включваше изнасянето му в кутия – както и оставащите проблеми около него, включително смущението и гнева на японските власти. Репортерът на WSJ Шон Маклейн обобщава разказа на Гон като предупредителен за „опасностите от високомерието и алчността“.

Натрупването на това, уви, се чувства доста мъчително, по начин, който не подкопава пикантните аспекти, но стимулира нетърпението да се стигне до тях.

Като се има предвид, че Ghosn остава в Ливан, за да избегне екстрадиция, „Wanted“ е нещо като текуща работа и продуцентите са свършили възхитителна работа, за да изложат основите на това, което по всякакъв начин е сложна история.

Благодарение на комбинацията от пари, международни финанси и шпионаж, „Бягството на Карлос Гон” притежава всички елементи на грандиозна драма, която вече вдъхнови документален филм на Netflix, „Беглецът: Странният случай на Карлос Гон” миналата година.

Може би затова това е една от онези истории, в които нехудожествените предавания изглеждат малко затворени, извинете за израза, и вероятно е най-добре да изчакате привидно неизбежния филм.

Премиерата на „Търси се: Бягството на Карлос Гон“ е на 25 август по Apple TV+. (Разкриване: съпругата на Лоури работи за подразделение на Apple.)

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР