Търси прошка от Путин, Няма резултат и Крачка напред -

...
Търси прошка от Путин, Няма резултат и Крачка напред -
Коментари Харесай

"Търси прошка от Путин", "Без резултат" и "Крачка напред" - политически коментари за Борисов в Москва

Търси амнистия от Путин ", " Няма резултат " и " Крачка напред " - това са част от мненията на политическите водачи след аудиенция на премиера Бойко Борисов в Москва в сряда. След срещата с съветския президент Владимир Путин Борисов разгласи, че са разговаряли " Турски поток " да мине през България. Седмица по-рано в Русия бе и президентът Румен Радев, който изиска от нашето държавно управление нов подтик на връзките сред двете страни.

За зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов времето ще покаже дали визитата на Борисов в Русия е било сполучливо или не. " Премиерът пази националния интерес и не би желал да излезе от рамката на единната позиция на Европейски Съюз ", сподели още Цветанов и напомни позициите на евроатлантическите сътрудници за противозаконното анексиране на Крим и по случая " Скрипал ". Той даде образец, че социалистите създали " Южен поток " като корупционна скица, която заобикаля европейското законодателство, поради което в този момент Борисов говорел за тръба от " Турски поток " през България.

АЕЦ " Белене ", само че без страни гаранции

Според Цветанов АЕЦ " Белене ", който щял да коства към 20 милиарда лв., би трябвало да се осъществя на пазарен принцип и в отбрана на националния интерес, само че без държавни гаранции, или изобщо да не се осъществя. По думите му за реактори, които не се употребяват, до момента страната е дала 3 милиарда лв.. Той разгласи, че счита, че Народното събрание би трябвало да даде опция на държавното управление да води " диалози с евентуални купувачи " (не посочи на какво става въпрос - бел. авт.), само че не сподели изрично дали поддържа отпадането на мораториума за градежа на площадката в Белене. На няколко пъти обаче изясни, че ще има спор в Народното събрание и ще се вземе решение, като загатна, че то може да е друго от това на Министерския съвет, защото България е парламентарна република.

" Мога да уверя президента, че министър председателят по никакъв метод не се е намесвал в законодателната власт. Не прави чест на президента, че във вчерашния ден подсещаше остарели случки. Нека не забравяме, че министър председателят е ръководител на ГЕРБ ", сподели още Цветанов и разгласи, че изявлението на Румен Радев, че някой тегли страната към автокрация, е несериозно.

Добър знак, само че без резултати от Русия

За Корнелия Нинова е добър знак, че в Русия е имало срещи и на президента Румен Радев, и на премиера Бойко Борисов, посредством които са се размразили връзките сред двете страни. " От визитата на Борисов и министрите чакахме доста повече конкретика, само че за жалост нищо съответно не е контрактувано. Борисов се опита да поправи личните си неточности от прекъсването на плановете, само че съгласно нас не съумя. Извинява се и търси амнистия от Путин, само че за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите изгоди за националния интерес на България ", сподели Нинова и изрази вяра разговорът сред двете страни да продължи, защото съответен резултат от това посещаване нямало.

" Борисов отиде да обезпечи газ за хъб " Балкан ", само че нищо сходно не е получил. Замразяването и на " Южен поток ", и на АЕЦ " Белене " очевидно ще ни коства доста, както виждаме от тези диалози. Нищо съответно не е получил ", сподели още Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия поддържа построяването на втората нуклеарна централа у нас.

" Ние имаме откъслечна информация от медиите и няма да вършим догатки, с цел да няма спекулации. В парламентарна република би било добре министър председателят да ни запознае с резултатите от визитата, с цел да можем да разясняваме обстоятелства ", сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Възможност за газопровод у нас

Според водача на " Атака " Волен Сидеров визитата на Бойко Борисов в Москва е потребно за България, крачка напред и има резултат, защото са придвижени редица тематики. Той дефинира като нов миг опцията през страната ни да минава газопровод от Русия. По думите му съветският президент Владимир Путин не бил отмъстителен, а в Европейски Съюз имало смяна на конюнктурата.

" Посещението е стъпка напред, изключително откакто със случая " Скрипал " министър председателят към този момент потвърди, че не се преценява от натиска извън да се поддържат враждебни връзки с Русия ", сподели още Сидеров. Той разгласи, че АЕЦ " Белене " е нужна за България и би трябвало да бъде издигната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР