Търсейки нещо интересно за шарана, с което да се разтоварим

...
Търсейки нещо интересно за шарана, с което да се разтоварим
Коментари Харесай

Коледни пости - Ден 23: Легенда за рибата кои

Търсейки нещо забавно за шарана, с което да се разтоварим след Никулденското угощение, попаднах на една доста забавна легенда. Неин основен воин е японският му другар, рибата кои. На фона на бурния североизточен вятър през днешния ден, тя ми се коства доста вдъхновяваща...

Легенда за рибата кои ( японски шаран )

Пред хиляди години, преди да е писана историята, в Жълтата река плували хиляди риби кои. Телата има блестели в ярки златисти и червеникави цветове, те били мощни в болшинството си. Много огромен бил пасажът и привлякъл погледа на боговете. Кои били толкоз уверени в силите си, че един ден почнали да плуват против течението на реката. И съумели. Стигнали обаче до огромен водопад. Една след друга, хиляди риби се опитвали да прескочат водопада. Но не успявали, колкото и да мъчили. Демоните се ядосали на самоуверените риби и техните героични опити и вдигнали водопада още по- нависоко. Тогава множеството риби се отказали и траяли надолу по течението. Само няколкостотин риби останали пред водопада.

Над 100 години минали в безуспешни опити. Демоните не спирали да им се надсмиват. Тогава една- единствена риба кои най- сетне трансферирала водопада със сетни старания. Бог се усмихнал и трансформирала премалялата риба в голям златен змей. Той се въздигнал в небесата и подплашил демоните. Златните му люспи блестели на светлината в безчет красиви цветове и той траял безкрайния си живот в събиране на перли от мъдрост, с които били осеяни небесата. Оттогава водопадът станал прочут като Драконовите врати, а самият змей станал свещено животно.

Рибата Кои е знак на неизменност и триумф. Тя е доста уважаван облик от японците. Според тях кои учи, че всеки може да успее в начинанията, в случай че не се отхвърля и праволинейно следва фантазиите си. Дори и да му се наложи да плува против течението, даже и най-после да е самичък.

Победата принадлежи на упоритите и смелите.

Ако желаете да наблюдавате Коледните пости ден по ден,.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР