Tърсещите убежище в Гърция страдат от широко разпространено сексуално насилие

...
Tърсещите убежище в Гърция страдат от широко разпространено сексуално насилие
Коментари Харесай

ООН: Неистово сексуално насилие в бежанските лагери в Гърция

Tърсещите леговище в Гърция страдат от необятно публикувано полово принуждение и тормоз в пренаселените приемни центрове в страната, оповестиха от Организация на обединените нации в петък.

През 2017 година Върховният комисариат за бежанците на Организация на обединените нации (ВКБООН) е получил отчети от 622 оживели от полово и обвързвано с пола принуждение на гръцките острови, към една трета от тях обявиха, че са били нападнати след идването си в Гърция.

Австралия държи мигрантите си на остров

Организация на обединените нации: България се отнася към мигрантите нечовешко и недопустимо

Германия: Искаме да върнем мигрантите отново в Гърция

Но представителят на комисариата Сесил Поуили сподели, че е налице

отвращение да се оповестява за такова принуждение от боязън, позор и паника за дискриминация, възмездие и срам .

„ Действителният брой на тези произшествия затова евентуално е доста по-висок от този, който се оповестява “, сподели тя пред кореспонденти в Женева, като призна, че Организация на обединените нации разполага с „ доста частична картина на това, което е в действителността “.

Поуили сподели, че обстановката е най-тревожна в центровете за приемане и идентификация „ Мойра “ на Лесбос и „ Вати “ на Самос, където хиляди бежанци не престават да остават при несъответстващи ограничения за сигурност.

Тези центрове понастоящем са населявани от към 5 500 души – двойно повече от потенциала им, добави тя. „ В тези два центъра

баните и тоалетните са неразрешени зони след рухването на нощта за дами и деца “,

сподели тя, добавяйки, че „ даже къпането денем може да бъде рисково “.

В Мойра една жена споделила на чиновниците на Организация на обединените нации, че не се е къпала в продължение на два месеца, от боязън, че може да бъде нападната.

В този лагер 30-членен медицински екип, психолози и обществени служащи са притиснати дружно в три пространства, където организират прегледи и оценки с малко или никакво персонално пространство, сподели тя.

Поуили регистрира подхванатите от Атина ограничения за понижаване на насилието, само че съобщи, че са нужни и други стъпки.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР