Търсещите убежище в Австрия ще бъдат принудени да предават своите

...
Търсещите убежище в Австрия ще бъдат принудени да предават своите
Коментари Харесай

Австрия иска да взема мобилните телефони и пари от мигранти

Търсещите леговище в Австрия ще бъдат принудени да предават своите мобилни телефони и до 840 евро в брой на управляващите, според ограничения, утвърдени през днешния ден от държавното управление, съобщи БГНЕС.

Парите ще бъдат ориентирани към разноските по техните молби, до момента в който управляващите изследват дали данните за географско местонахождение от телефоните на мигрантите подхождат на техните думи за това по какъв начин са пристигнали в страната, заяви Агенция Франс Прес.

Ако се откри, че претендентът е влезнал преди този момент в друга европейска страна, където е в действие по този начин нареченият „ Дъблински правилник “, той може да бъде изпратен там.

Вътрешният министър Херберт Кикъл от крайнодясната Партия на свободата съобщи, че задачата му е „ ограничаващ и използван закон по отношение на правата на чужденците “, с цел да се постави завършек на „ злоупотребите “ в системата на убежището.

Мерките би трябвало да бъдат гласувани от Народното събрание през идващите няколко седмици.

На миналогодишните парламентарни избори една от главните тематики на Партията на свободата бе оправянето с имиграцията и беше призната и от канцлера Себастиан Курц и неговата десноцентристка Австрийска национална партия.

В Австрия бяха подадени над 150 000 молби за леговище - съвсем 2% от общото население от 8,7 млн. души, след миграционната рецесия от 2015 година

Обявените през днешния ден ограничения плануват още, че бежанците ще могат да аплайват за австрийско поданство след 10, за разлика от досегашния период от шест години. Ще се форсира и депортирането на наказаните за закононарушения претенденти за леговище.

Групата за правата на индивида „ SOS Митменш “ осъди ограниченията. „ Когато последните пари се лишават от мъжете, дамите и децата, които към този момент имат доста малко, това е изтощаващо за засегнатите “, разгласи организацията, добавяйки, че ограниченията ще създадат интеграцията още по-трудна.

Изземването на данните за мобилните телефони би било „ съществено нахлуване в неприкосновеността на персоналния живот “, декларира още правозащитната група. Според нея проектът за по-трудно кандидатстване за поданство е „ политически позициониран “ и прикрива крие обстоятелството, че процесът към този момент е доста сложен
Миналата седмица Кикъл съобщи, че е желае от сътрудниците си в Европейски Съюз да бъде комплициран завършек на опцията да се подават молби за леговище в Европа. Той предлага система, при която тези заявки да се подават в така наречен директни зони, отвън границите на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР