Търсенето на записването на час за ваксинация срещу COVID-19 се

...
Търсенето на записването на час за ваксинация срещу COVID-19 се
Коментари Харесай

Във Франция се втурнаха за бустерни дози, след като правителството затяга COVID-19 правилата

Търсенето на записването на час за имунизация против COVID-19 се усили във Франция, откакто президентът Еманюел Макрон ускори натиска върху по-възрастните жители да запишат час за подсилващи (бустерни) дози, съобщи ДПА.

Почти 150 000 души са си записали час за бустерна доза единствено през вчерашния ден посредством Doctolib, заяви известната онлайн платформа през днешния ден.

От средата на декември хората над 65-годишна възраст ще би трябвало да получат бустерна доза, което значи за по-голямата част трета инжекция, с цел да остане годен по този начин нареченият им имунизационен паспорт.

Хората ще би трябвало да дават този документ или доказателство за възобновяване от COVID-19 или скорошна негативна проба, с цел да посещават заведения за хранене и питейни заведения или да пътуват със самолети или влакове на дълги дистанции.

Правилата се отнасят също до известна степен и за работното място.

От декември хората на възраст над 50 години би трябвало да дават отговор на изискванията за бустерна ваксина, посочи Макрон.

Макрон прикани популацията да се имунизира в телевизионно послание през вчерашния ден вечерта, като предизвести, че пандемията не е завършила.

Посочвайки растежа на инфектираните, президентът настоя: " Запазете час в този момент. "

Откакто Франция стартира да ползва бустерни дози в края на август, към 3,8 млн. от 7,7 млн. души, отговарящи на изискванията, са получили спомагателната инжекция.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разгласи през днешния ден по-строги полицейски инспекции, с цел да се подсигурява, че разпоредбите се съблюдават.

Той означи, че Макрон го е помолил да работи в светлината на възходящия брой инфектирани.

Седемдневният коефициент на заразяемост във Франция - броят на записаните инфектирани на 100 000 души за една седмица - сега е малко под 75.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР