Търсенето на СПА туризъм в България е нараснало 3 пъти

...
Търсенето на СПА туризъм в България е нараснало 3 пъти
Коментари Харесай

Търсенето на СПА туризъм в България е нараснало 3 пъти за последните години

Търсенето на СПА туризъм в България е повишено 3 пъти за последните години. Това стана ясно при откриването на Международното туристическо ревю " Ваканция и СПА Експо " в столицата. То е част от програмата на българското европредседателство и е под патронажа на Министерството на туризма.

София

Най-големият туристически конгрес у нас събра 380 компании от 22 страни. При откриването министър Ангелкова уточни, че България е с максимален растеж в СПА туризма измежду европейските страни и упованията са тази година той да се усилва.
Николина Ангелкова - министър на туризма: " Изключително значимо е това ревю за българския туризъм, който образува 13% от Брутният вътрешен продукт. За 2017 година имаме доходи от 7 милиарда лв., което е растеж с близо 9% спрямо 2016 година "
Освен интернационалното присъединяване и най-големите ни туроператори показват нови и атрактивни стратегии за идния туристически сезон.
Златко Златанов - Сдружение на хотелиери и ресторантьори Велинград и Западни Родопи: " В СПА туризма нямаме проблеми, само че ни е нужна повече реклама и по тази причина сме удовлетворени от това ревю, където всички могат да дойдат и да видят какво предлагаме. "
Едновременно със СПА фирмите и 50 наши общини показват богатата палитра на страната ни като туристическа дестинация с опцията за конен туризъм вело- и екомаршрути.

Тази година за първи път туристическото ревю има публична страна сътрудник. Това е Сърбия, една от най-предпочитаните дестинации за българските туристи през последните години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР