Търсенето на разкази за произхода, които да свържат отделните по­знания,

...
Търсенето на разкази за произхода, които да свържат отделните по­знания,
Коментари Харесай

Време за четене: „Произход на всичко” или историята на Вселената като най-величествения разказ

Търсенето на разкази за произхода, които да свържат обособените по­знания, е остаряло колкото и човечеството. Повечето историци изследват детайлите – точните дати, личностите, документите. Но какво би трябвало да се направи, с цел да се изследва цялата история – от Големия гърмеж до наши дни, че и какво ни чака в бъдеще?

Американският историк Дейвид Крисчън се стреми да отговори навръх този въпрос, създавайки плана „ Голямата история “. Луксозното издание на „ Произход на всичко” е другата история, която не признава националните граници и раздрания метод, по който се преподава науката за предишното . Той повежда на странствуване през всичките 13,8 милиарда години и основните събития в тях – и след тях, от които в последна сметка произлиза Земята такава, каквато я познаваме.

„ Произход на всичко” е актуален и непостижим роман, основан на проучванията върху световна общественост от повече от се­дем милиарда души, сплотяващ познания от всички краища на света . Това е роман за произхода на актуалните хора и се основава на сплотяващата всички ни модерна просвета.

Дейвид Крисчън наблюдава хронологично всички „ прагове” на развиване на Вселената ни: от Големия гърмеж и появяването на първите звезди, през образуването на Слънчевата система, появяването на първия живот на Земята, развиването на цивилизациите до техния иден провал и изгубването на Вселената .

 книга Ciela

„ Произход на всичко” е история, в която предишното, сегашното и бъдещето образуват съразмерен роман, в който в последна сметка виждаме своето отражение – на тип, който може да и да гледа с схващане обратно, и да мечтае за това, което го чака отсега нататък.

„ Написах тази книга с оптимистичното разбиране, че ние, съвремен­ните хора, не сме обречени на хронично положение на фрагментарност и безсмислие. От креативния вихър на съвремието ни се появява един нов, международен роман за произхода, изпълнен с толкоз смисъл, страхопочитание и загадки, колкото и всеки един обичаен роман за произхода, само че ос­новаващ се на актуалните научни достижения на редица дисциплини. “ - Дейвид Крисчън

„ Отдавна се удивлявам на Дейвид Крисчън. В „ Произход на всичко “ той елегантно сервира доказателства и прозрения от разнообразни области на науката в един наличен исторически роман. “ - Бил Гейтс
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39855/39855321/1600-399-oktomvri.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Щастливите девойки пътуват Октомври -->  10 съвета за пътешестване, които ще ви спестят доста главоболия Щастливите девойки пътуват 10 съвета за пътешестване, които ще ви спестят доста главоболия  Бюджетно пътешестване до Копенхаген – какво и къде да забележим за без пари Щастливите девойки пътуват Бюджетно пътешестване до Копенхаген – какво и къде да забележим за без пари  Осем аргументи да тръгнеш на път сама Щастливите девойки пътуват Осем аргументи да тръгнеш на път сама Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР