Търсенето на работа е мъчителен, а често и продължителен процес.

...
Търсенето на работа е мъчителен, а често и продължителен процес.
Коментари Харесай

6-те тайни на успешното интервю за работа

Търсенето на работа е непосилен, а постоянно и нескончаем развой. Но когато сме се справили добре с автобиографията си, получили сме позвъняване и ни следва изявление в офиса на възможния шеф, е добре да не пропилеем шанса си поради неопитност.

Ето какво постоянно заобикаляме при първата среща със експертите от " Човешки запаси ".

Да не разбираем работния си опит

Няма по какъв начин да съберем всичко, с което сме се занимавали, в сивито си. Затова е и изявлението - работодателят да научи повече за нас и за предходния ни опит.

Когато обаче му отговаряме неенергично, неразбираемо и като че ли крием нещо, сами режем пътя си нататък. Ако постоянно сме сменяли работата си, най-добре авансово да помислим по какъв начин да превърнем този минус в собствен плюс.

Да приказваме неприятни неща за сегашния си шеф

Дори да е 100% истина, шерването на отрицателни обстоятелства за компанията, шефа или сътрудниците ще ни показа в недобра светлина пред индивида от " Човешки запаси ". Той или ще сложи под подозрение думите ни, тъй като няма по какъв начин да ревизира противоположната страна, или най-малкото ще ни сметне за тесногръд човек, на който не може да се има доверие.

 Снимка 351193

Да не обръщаме внимание на противоположната връзка

Задават ни въпроси, отговаряме съвсем механично, а терзанието ни кара да си гледаме в краката и да пропущаме невербалната противоположна връзка от страна на интервюиращия. На него пък му се коства, че нямаме кой знае какъв интерес към работата. Вместо това е добре да попитали дали сте бил задоволително ясни в отговора и дали е нужно да допълним още нещо.

Да закъснеем

Ясно е, че би трябвало да сме тъкмо в точния момент (дори 10 минути по-рано) в офиса на евентуалния шеф. Но на всеки се случва да закъснее - постоянно сме се подготвили с телефон за връзка и се обаждаме да предупредим. Ако се постанова да отложим изявлението, го вършим най-малко ден авансово.

 Снимка 351192

Да се фукаме

Да бъдете уверени и да посочим достиженията си досега, е едно. Но да се бием в гърдите, като че ли изнасяме работата на цялата компания на плещите си - напълно друго. Така единствено демонстрираме на HR-а, че против него стои егоцентрик и човек, който мъчно ще работи в екип.

Да не проучим компанията

Абсолютно наложително е да сме готови с минимална информация за компанията, в която аплайваме. В днешно време съвсем всички те имат бизнес профили във Фейсбук, както и интернет страници. Когато покажем, че сме осведомени с компанията, демонстрираме, че в действителност имаме интерес към позицията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР