Търсенето на политическо уреждане на сирийската криза трябва да върви

...
Търсенето на политическо уреждане на сирийската криза трябва да върви
Коментари Харесай

Русия и Франция със съвместни действия срещу тероризма

Търсенето на политическо споразумяване на сирийската рецесия би трябвало да върви редом с битката против групировката " Ислямска страна ". Това съобщи френският външен министър Жан-Ив льо Дриан след срещата си в Москва с съветския си сътрудник Сергей Лавров, предава ТАСС.

Според него Франция счита да се бори с тероризма взаимно с Русия. " Върху нас лежи обща отговорност, защото ние сме непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и се сблъскваме с едни и същи проблеми ", уточни Льо Дриан.

Политическото решение на сирийската рецесия би трябвало да подсигурява целостта на страната и жизнерадостен временен развой, добави той. Дипломатът означи, че за Франция е изключително значимо да продължи настъплението против сирийската " столица " на джихадистите - Ракка, тъй като " точно оттова се даваха заповеди за образуване на терористични офанзиви на френска територия ".

И двамата външни министри подчертаха значимостта на " безкомпромисната битка с терористичните структури " при решаването на сирийския проблем. Според Льо Дриан Русия и Франция имат общи допирни точки при разбора на сирийската рецесия и " считат да работят дружно за развиването на общия политически развой на уреждането в границите на резолюция 2243 " на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Лавров сподели, че реализацията на самодейността за основаване на зони за деескалация в Сирия ще докара до разграничение сред опозицията и терористите. Според него задачата на напъните, предприемани взаимно от Русия, Турция и Иран, е цялостното преустановяване на бойните дейности сред държавното управление на Сирия и въоръжената съпротива, която се е разграничила от терористите. Той обаче добави, че " салдото тук е доста нежен ". " Но в случай че всички ние бъдем почтени и се ръководим от задачата за битка с тероризма, то имаме всички учредения да не допуснем обстановката да прерасне в безпорядък и непредсказуеми произшествия ", посочи Лавров.

Руският външен министър уточни още, че сполучливата битка с терора изисква " да бъдат обезвредени нездравите трендове вътре в исляма, които се демонстрират в това число и в Сирия ". " Всички би трябвало да се обединят за битка с тероризма, в това число и всички мюсюлмански страни ", акцентира той.

Френският посланик номер едно означи, че Франция " не се стреми нито към изолираност на Русия от Европа, нито към нейното икономическо и финансово намаляване ". " Ние би трябвало с взаимни старания да действаме предвид на ползите на нашата сигурност, и говорихме за това с Лавров. Смятаме да работим съответно и прагматично над уреждането на проблемите, които удрят и по ползите на Русия, и по ползите на Франция ", акцентира той.

Льо Дриан сподели, че Франция и Германия са подготвени да продължат в границите на " нормандския формат " своята посредническа роля, с цел да бъдат изпълнени в най-кратки периоди Минските съглашения за Украйна. " Колкото повече чакаме и бездействаме, толкоз повече понижават контактните линии и толкоз повече се отдалечаваме от вероятностите за споразумяване на украинската рецесия, а затова се утежняват и връзките сред Европейски Съюз и Русия ", установи той.

Льо Дриан предложения Лавров в Париж за продължение на договарянията в същия " градивен дух ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР