Търсенето на петрол в световен мащаб ще нарасне с най-бавния

...
Търсенето на петрол в световен мащаб ще нарасне с най-бавния
Коментари Харесай

OMV: Петролната индустрия я очакват тежки дни

Търсенето на нефт в международен мащаб ще нарасне с най-бавния си ритъм от доста години насам през 2019 година поради отслабената международна стопанска система, съобщи в понеделник основният изпълнителен шеф на австрийската OMV. Според него това ще докара и до повече сливания и придобивания в промишлеността.

" Има сигнали от потребителските пазари, че нашата промишленост би трябвало да се приготви за по-бавен напредък на брутния вътрешен артикул. И това ще значи по-тежки дни за нас ", сподели Райнер Зееле пред Reuters.

Петролът от сорта брент се търгува на към $60 за барел през последните седмици, откакто по-рано през 2019 година доближи пик от $75. По-бавният стопански напредък натежа над по-ниските доставки от ударените от наказания Иран и Венецуела.

Според Зееле, растежът на търсенето на нефт по света ще намалее под 1 милион барела на ден през тази година - за първи път от доста години. " И тази наклонност ще продължи през 2020 г ", съобщи той.

По-ниските цени ще оказват помощ за ребалансиране на пазара, защото ще накарат производителите, които имат по-високи разноски, да трансформират активността си. В същото време това ще докара и до спад на цените на енергийните активи.

" Индустрията може би ще би трябвало да се приготви за консолидация. Пазарът на сливания и придобивания ще се върне към по-здравословни равнища, откакто активите поевтинеят и цената им стане по-умерена ", счита Зееле. И добави, че OMV към този момент не мисли в такава посока. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР