Търсенето на персонални компютри в края на 2017 е отбелязало

...
Търсенето на персонални компютри в края на 2017 е отбелязало
Коментари Харесай

Продажбите на персонални компютри с ръст в края на 2017 г.

Търсенето на лични компютри в края на 2017 е отбелязало растеж - нещо, което се случва за първи път от шест години насам, оповестява Bloomberg, като се базира на отчет на IDC.

Производителите на лични компютри са продали 70,6 млн. бройки през четвъртото тримесечие, в съпоставяне със 70,1 млн. година по-рано, като съумяха да надминат прогнозата на IDC за 1,7% спад.

Увеличението, което следва растеж от 0,6% за предходното тримесечие, обрисува малко по-розово бъдеще за производителите на лични компютри, които се борят с конкуренцията от страна на смарт телефоните и таблетите. Глобалният пазар на компютри се сви с 3% през второто тримесечие на 2017 година

Въпреки че потребителското търсене продължава да пораства в Европа и Близкия изток, продажбите в Съединени американски щати се свиват, което демонстрира, че мобилните устройства към момента са сериозен фактор за американските консуматори.

Компанията HP остава водач с 23,5% пазарен дял. Тя е продала продала 16,6 млн. лични компютъра, което е с 8,3% повече по отношение на миналата година.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР