Търсенето на луксозни електрически седани в Китай, най-големият автомобилен пазар

...
Търсенето на луксозни електрически седани в Китай, най-големият автомобилен пазар
Коментари Харесай

Подкрепен от Бъфет производител на електромобили се похвали със силно търсене

Търсенето на първокласни електрически седани в Китай, най-големият авто пазар в света, пораства, предава CNBC. Само за два месеца поръчките за моделите Han на производителя BYD, който си завоюва поддръжката на именития Уорън Бъфет, надвишават 40 хиляди

Луксозният седан бе показан на 12 юли, като продажбите стартират първо в Поднебесната империя. Досега са доставени към 4 хиляди автомобила, оповестиха от компанията.

Моделът Han изминава 605 км. с едно зареждане на батериите, а цените стартират от $33 хиляди, по-ниските от тези на Tesla Model 3 в Китай. BYD продава и хибридна версия на модела.

Компанията на Мъск не дава обособени данни за продажбите в Китай, само че заяви, че четвърт от приходите през второто тримесечие идват от азиатската страна. През интервал Tesla е доставила над 90 хиляди автомобила по света.

Бизнесът с коли дава отговор за към половината от приходите на BYD. Компанията е и измежду най-големите производители на акумулатори в Китай, като работи с колоси като Toyota. От началото на годината акциите на BYD нарастнаха с над 200%.

Китайският стартъп Xpeng също заяви по-рано тази седмица, че търсенето на нейния първокласен седан P7 пораства. Моделът има пробег с едно зареждане от 706 км.
 Акциите на Xpeng подскочиха с 67% при дебюта в Съединени американски щати
Акциите на китайски съперник на Tesla подскочиха с 67% при дебюта в Съединени американски щати

Компанията бе оценена на $11 млрд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР