Търсенето на енергоносители и електроенергия в света в дългосрочна перспектива

...
Търсенето на енергоносители и електроенергия в света в дългосрочна перспектива
Коментари Харесай

МАЕ: Търсенето на енергоносители и електроенергия ще се увеличи с 30% през 2040 г.


Търсенето на енергоносители и електрическа енергия в света в дълготрайна вероятност ще продължи да пораства и към 2040 година ще се усили с 30 %, което е съизмеримо с актуалните потребности на още едни Китай и Индия. Това гласи главният сюжет в годишната прогноза на Международната организация по енергетика (МАЕ) - World Energy Outlook 2017 (WEO-2017).

„ Според сюжета New Policies Scenario, отчитащ актуалната енергийна политика на страните и декларираните от тях проекти, в международен мащаб нуждата от енергоносители и надлежно от електрическа енергия ще пораства с по-бавни темпове, в сравнение с в предишното. Въпреки това ще се усили с 30 % към 2040 година, което е равно на още едни Китай и Индия, прибавени към актуалното равнище на търсенето “, се споделя в прогнозата.

Най-голям консуматор на енергоносители и електрическа енергия в света ще остане Китай. Най-голям принос в търсенето (от съвсем 30%) се пада на Индия, която се чака да усили потреблението си до 11% от 7 % през 2016 година Значителна роля в покачването на търсенето ще имат и страните от Югоизточна Азия.

За съпоставяне, някои от страните с към този момент развита стопанска система обаче ще понижат нуждата си от енергоносители. Например в Европа, през 2040 година този индикатор ще е с 10% под настоящото равнище, а каузи на потреблението ще спадне до 10% от 15 % през 2016 година
Сред главните фактори за растежа на търсенето на енергоносители МАЕ показва урбанизацията и увеличението на приходите на популацията. Така да вземем за пример, съгласно главния сюжет на организацията, към 2040 година популацията на градовете ще се усили с 1,7 милиарда $, като освен това огромна част (90%) от този растеж ще се пада точно на страните с разрастваща се стопанска система.
Най-общо от МАЕ чакат, че популацията в света ще се усили към 2040 година от 7,4 милиарда души до 9 милиарда души, до момента в който международната стопанска система приблизително ще пораства с 3,4 % годишно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР