Търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции

...
Търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако мандатът бъде връчен на ДБ, ще следваме примера на ПП. Борисв хвърля кьорфишеци

Търсене на поддръжка на база на програмни цели без обединения и сделки, по образеца на първите два мандатоносителя, е формулата, на която би трябвало да стъпи този, който получи третия мандат.
Това разяснява пред публицисти в Пловдив съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му това е моделът, който " Продължаваме Промяната " и ГЕРБ са приложили. 

Ако мандатът бъде връчен на " Демократична България ", ще последваме образеца на " Продължаваме Промяната ", които създадоха програмен документ, проведоха срещи и го внесоха в зала, с цел да търсят поддръжка от всички, коментира Иванов.
" Изобщо не приказваме за коалиция, присъединяване на министри и на водачи в кабинета, с цел да не се трансформира в сцена на опълчване, в случай че въобще има късмет да се случи ", отговори той. 
Той бе безапелационен, че не може да се вършат обединения, да се избират министри от разнообразни обединения и да влизат водачи в кабинета. Ние от дълго време сме декларирали, че бихме пристъпили към поддръжка или реализация на кабинет единствено при доста явен ангажимент за конституционна промяна на прокуратурата, битка с корупцията и ограничение на съветското въздействие,допълни Иванов.

" И тъй като на Борисов не му е преференциално да се произнесе по тези тези, почва с кьорфишеци и уйдурми. Ще номинира министър председатели от други партии при невръчен трети мандат. Това е опит да измести тематиката ", допълни Иванов. И зададе въпроса: " Готова ли е българската политическа класа да премине към битие без сделки и обединения, само че да върви към ограничение на съветското въздействие и корупцията. И през днешния ден това ще го проверим в Пловдив ".
Христо Иванов и зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Кристиан Вигенин са в Пловдив на изключителна сесия на Общинския съвет, чиято тематика е Международният панаир в Пловдив.
Липса на кворум не разреши да бъде обещано начало.
Целта на съвещанието е да се гласоподава още веднъж решението по какъв начин да гласоподава представителят на община Пловдив на идното Общо заседание на акционерите на сдружението " Пълдин Туринвест ", планувано за през днешния ден. Това е втори опит, откакто на 3 януари първата изключителна сесия по тематиката не съумя да събере кворум.
 
 
09 Яну 202371409 Яну 20237609 Яну 202327209 Яну 202311109 Яну 202337409 Яну 202399КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231298524 Дек 2022355906 Яну 202396728 Дек 2022769
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР