Търсачката на Google почете космическият телескоп Джеймс Уеб“ с днешната

...
Търсачката на Google почете космическият телескоп Джеймс Уеб“ с днешната
Коментари Харесай

Google почете телескопа Джеймс Уеб

Търсачката на Гугъл уважи галактическият телескоп „ Джеймс Уеб “ с днешната си илюстрация - така наречен Doodle.

„ Джеймс Уеб “ e най-скъпият инструмент, който НАСА в миналото е изпращала в космоса. Проектът е на взаимните старания на НАСА, Европейската галактическа организация и Канадската галактическа организация.

Космическият телескоп " Джеймс Уеб " коства 10 милиарда $, а интервалът на създаване лиши 14 години повече от първичното плануваните.

" Джеймс Уеб " е издигнат за да се види зараждането на Вселената. Трябва да снима момента, в който първите звезди пламват в абсолютния мрак на младата Вселена. С други думи: този миг, за който библейската история за сътворението споделя: „ Да бъде светлина и стана светлина “.

Предшественикът на телескопа " Джеймс Уеб " - " Хъбъл " не съумя да огледа толкоз надълбоко в предишното.

Дори и благодарение на гравитационната леща другите съществуващи телескопи не могат да видят толкоз надалеч. " Джеймс Уеб " е голям - с 6,5 метра в диаметър, огледалото му е съвсем три пъти по-голямо от това на " Хъбъл ". " Джеймс Уеб " вижда в инфрачервените дължини на вълните на светлината, където се появяват далечни галактики. Колкото по-далеч гледаме във Вселената, толкоз в по-червена светлина се виждат обектите.

Вчера НАСА популяризира първите 5 изображения, снимани с галактическия телескоп " Джеймс Уеб "..
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР