Търсачите на силни усещания имат повод за радост, защото и

...
Търсачите на силни усещания имат повод за радост, защото и
Коментари Харесай

Задават се Дни на предизвикателствата

Търсачите на мощни чувства имат мотив за наслада, тъй като и тази година, сред 1 и 2 февруари в кино " Люмиер ", ще се организира за 15-и път годишният фестивал за рискови спортове и завършения " Дни на провокациите ".

Както постоянно, наситената с горещи кино заглавия, презентации и уъркшопи стратегия, ще предложи обзор на най-силните спортни достижения, персонални провокации и дела през годината.

На 1 февруари огромната звезда е Гийом Пиерел - гид от респектиращата школа на Шамони, който ще опише за рисковите ски, като ще разгърне презентацията си във филм с негово присъединяване, озаглавен O " Parizad - светът на ангелите.
 Тиери Рено

Тиери Рено

На 2 февруари посетител преподавател ще бъде Тиери Рено - планински лидер с впечатляваща кариера, чийто гений на лидер и катерач се демонстрира още преди да навърши 20 година Неизброимите му достижения из скалните масиви вървят ръка за ръка с уговорките като планински гид за изкачвания на най-красивите турове в Алпите и най-красивите стени в света.

Очакват ни и шест министър председатели и филми в региона на приключенското кино, сред които и две български продукции. Сред родните спортисти, които ще забележим на огромен екран, са бегачът Петър Иванов и велосипедиста Цветан Иванов, изкачили за по-малко от 24 часа върховете-първенци на четири български планини. Освен това ще бъдат показани и достиженията на катерачите Виктор Варошкин и Емилиян Колевски, прокарали нов маршрут на 4000 метра надморска височина, под връх Мон Блан.
 Снимка 604343

По време на фестивала ще бъде изработен и обзор на значими тематики като хижите, сигурността в планината и основни природозащитни дела. Между тях е планът на Българско дружество за защита на птиците за закупуване на земи в Сакар планина, където могат да бъдат задомени и съхранени няколко застрашени от човешката активност типа - лалугерът, царският орел и соколът. Друга природозащитна самодейност, която ще бъде обявена, е опазването на вековните дървета.
 Българско дружество за защита на птиците, Николай Терзиев, кучета за битка с отровите, Барс, Пойзън, Дубай и какъв брой потребни са за опазването на природата
Кучетата, които избавят животи

Николай Терзиев от Българско дружество за защита на птиците за неоспоримия принос на кучетата за битка с отровите за опазването на дивата природа

В рамките на " Дните " ще бъде отдадена респект на алпиниста, зоолог и природозащитник Боян Петров, който при започване на февруари 2023 година трябваше да навърши 50 години. Пълната стратегия на 17-тите " Дни на провокациите " може да бъде прегледана на формалния уебсайт на събитието
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР