Търсачи на трюфели от Североизточна България се събраха в Добрич,

...
Търсачи на трюфели от Североизточна България се събраха в Добрич,
Коментари Харесай

Търсачи на трюфели протестират в Североизточна България

Търсачи на трюфели от Североизточна България се събраха в Добрич, обявявайки се срещу подхванатите ограничения в горите за неразпространение на Африканската чума по свинете. Хора от Русе, Варна, Разград, Тервел и други селища дойдоха с колите си на огромен паркинг на входа на Добрич като разясниха, че вършат общо заседание, само че ще преминат към ефикасни митинги, в случай че не падне възбраната за събиране на трюфели.Заради усложнената епизоотична конюнктура сме подготвени да съблюдаваме само обособената инфектирана зона от три километра към огнище на болест. Извън този обхват бихме били единствено в интерес на битката против Африканската чума като се задължаваме, в случай че намерим умряло диво прасе, незабавно да сигнализираме способените органи, съобщи Светлин Неделчев от Добрич. По думите му търсачите на трюфели и техните кучета обхождат липовите гори, в които няма диви свине и няма по какъв начин да имат контакт с тях.

Дивите свине в този момент са в нивите с царевица и слънчоглед, би трябвало ли и полетата да запалителен поради заболяването, попита Невин от Разград, чието шестчленно семейство се изхранва със събирането на трюфели и изплаща заем.

Посяга се на конституционното право на труд на хиляди фамилии в Североизточна България, които са си платили разрешителни, сподели Ради Радев от Варна и добави, че към този момент има санкционирани хора с по 500 лв. и с предизвестие, че ще им бъдат иззети кучетата и колите.

Представители на сектора ще имат по-късно през днешния ден среща с регионалния шеф на Добрич Красимир Кирилов, на който ще връчат протестно писмо. Със заповед на Кирилов в района е оповестено бедствено състояние до 2 септември поради заплахата от Африканска чума.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР