Търсач на съкровища почина, докато се спуска в дупка в

...
Търсач на съкровища почина, докато се спуска в дупка в
Коментари Харесай

Иманяр повярва на легенда за златно съкровище край Търговище, но умря в адски мъки

Търсач на съкровища умря, до момента в който се спуска в дупка в землището на търговищкото село Пролаз. От полицията потвърдиха за случая, оповестява "Дарик ".

Трима мъже научили за локална легенда, която разказвала за имане, прикрито в гориста околност край търговищкото село Пролаз. Така на едно място се оказали иманяри от София, село Кукорево и един от Търговище.

Иманярите считали, че съкровището е в дълбока дупка, която по всяка възможност е изкопана от други техни сътрудници. Досега нямало данни някой да е намерил златото и по този начин тримата стигнали до мястото.

Софиянецът имал алпинистка подготовка и решил той да влезе в 12-метровата дупка. Спускал се постепенно в изкопа, който не е вертикален, а прокопан безредно и тук-там много стеснен. В един миг почнал да вика за помощ и споделил, че се задушава. Колегите му създали опит да го извадят, само че не съумели. Тогава единият от тях - мъжът от село Кукорево, отишъл в полицията и разказал какво се е случило.

Той отвел чиновниците на полицията и пожарната до мястото в труднодостъпната околност и съумели да извадят потърпевшия. Оказало се, обаче че към този момент е умрял.

Резултатът от осъществената аутопсия е, че няма данни за насилствена гибел.

По случая е стартирано досъдебно произвеждане.

Действията по изясняване на събитията към случая не престават и се правят под управлението на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР