Тържество за олимпийската шампионка Екатерина Дафовска по повод 20 години

...
Тържество за олимпийската шампионка Екатерина Дафовска по повод 20 години
Коментари Харесай

Чепеларе готви тържество на олимпийската шампионка Катя Дафовска

Тържество за олимпийската шампионка Екатерина Дафовска във връзка 20 години от спечелването на единствения златен орден от Зимна олимпиада за България готви Чепеларе.
Честването ще бъде на 9 февруари 2018 година От 9.30 до 13.30 часа плануват зимни спортни съревнования на връх Мечи чал и на площад " Олимпийски ". А от 17 часа ще се състои формалното разкриване на празника с доста публични посетители.
„ Приготвили сме доста изненади за самата Катя. Поканили сме нейни съотборнички отпреди 20 години. Част от тази стратегия ще бъде връчване на купа " Екатерина Дафовска " по биатлон на 10 и 11 февруари. Заявки са изпратени към всички спортни клубове “, съобщи пред публицисти кметът на Чепеларе Славка Чакърова.
Местната администрация счита да възобнови Купата по ски тичане. Имат желание да възобновят също и купа " Орион " по сноуборд през месец март.Тогава ще се проведат на Мечи чал и надпреварите за Европейската купа по сноуборд.
Следващата седмица идва на посетители кметът на гръцката община Просочани, с която Чепеларе е спечелила взаимен план по стратегия за Европейско териториално съдействие " България - Гърция ". На 14 декември оповестяването на плана ще стане пред публицисти от България и Гърция.
В община Просочани по плана се планува да изградят Музей на пещерното дело, защото те имат най-дългата пещера в Европа, а в Чепеларе ще обновят и модернизират единствения по рода си Музей на родопския карст. Планира се също благоустрояване към Паметника на починалите във войните чепеларци. Ще се изработят справочник и осведомителни табели, които да се употребяват и от незрящи. По плана е заложено да построи амфитеатър навън и детски ъгъл с макети за оръдия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР