Тържественото връчване на наградите се проведе в София хотел Балкан.Официални

...
Тържественото връчване на наградите се проведе в София хотел Балкан.Официални
Коментари Харесай

За 24-ти път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката

Тържественото връчване на премиите се организира в София хотел Балкан.

Официални посетители на събитието бяха министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, зам. – министърът на стопанската система Александър Манолев, който имаше опцията да връчи оценката в категорията „ Топ 100 компании, класирани по оптималната големина на облагата на 100 лева личен капитал през 2016 година ”, зам. – министърът на туризма Ирена Георгиева, заместител – кметът на София Дончо Барбалов и зам. – министърът на труда Лазар Лазаров, Мариета Захариева - изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев. Сред гостите имаше и представители на държавните институции, на дипломатическите задачи, акредетирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, районни търговско-промишлени покои (камари) и сътрудници на Палатата от страната и чужбина.

„ Креативният дух в този момент ни е още по-необходим, тъй като сме изправени пред предизвикването на председателството на дребна България на най-голямата икономическа общественост по света, а точно Европейският съюз. Приятно е да отбележим, че нашата стопанска система наподобява все по-добре “. Това съобщи в приветственото си слово ръководителят на БТПП Цветан Симеонов.

Зам.-министърът Манолев уточни, че през миналата година българските компании са траяли да се развиват стабилно и на от ден на ден пазари. „ Това се удостоверява от статистиката, експортът на страната се усили с 14 на 100, а общите старания на бизнеса и държавното управление се отрази в повишение на кредитния рейтинг от страна на Standard & Poor`s ”, добави той.

С награди - бронзови статуетки „ Хермес ", дело на Ставри Калинов, получиха мениджърите на спечелилите компании. Три от сдруженията заеха първо място в класацията ТОП 100, разграничена на три категории - оптималната големина на облагата по отношение на доходи от продажби през 2016 година, оптималната големина на облагата по отношение на личния капитал и изменение на чистите доходи от продажби за интервала 2015-2016 година В първата категория отличие получи компанията „ Джаимекс ООД " гр. Бургас. Във втората - „ Дженерал дистрибюшън АД ", гр. София, а в третата - „ Агрофарм ООД ", гр. Пазарджик. С оценки за принос към развиването на икономическите взаимоотношения бяха наградени изключителният и пълномощен дипломат на Република Корея Н.Пр. господин ШинБунам и госпожа Мария Галиндо - старши търговски консултант в Посолството на Съединените американски щати в Република България

За първо място в категорията " 50 компании, класирани по изменението на облагата 2016/2015 година ", премията получи „ Дружба стъкларски фабрики АД “ гр. София.

Министър Петков награди „ Лидл България ЕООД енд Ко ” КД, с. Равно поле, общ. Елин Пелин, за компания с оптимални доходи от продажби в Югозападен регион.

За категория " ТОП 10x6 - компании с оптимални доходи от продажби и облага за 2016 година в националните региони за обмисляне ", отличие получиха също: „ Палфингер Продукционстехник България ЕООД “ гр. Червен бряг; „ Солвей Соди АД “ гр. Девня; „ Астра Биоплант ЕООД “ гр. Сливо поле, обл. Русе; „ Севан ООД “ гр. Бургас.; „ Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД “ с. Радиново. общ. Пловдив.

ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА – ВРАЦА бе отличена преди всичко измежду районните палати/камари в категория „ за принос при реализиране задачите и дилемите на БТПП “.

БРАНШОВА КАМАРА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕИ ТЪРГОВЦИТЕ НА ТЕЛФЕРИ И КРАНОВЕ получи премията в категория Браншова организация „ за принос при реализиране задачите и дилемите на БТПП.

Bloomberg TV Bulgaria бе удостоена с премията на Българската търговско-промишлена палата „ за обективно показване ролята на Палатата като най-голямата национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване позициите на членовете й по настоящи проблеми и постоянно лъчение на вести от ежедневната активност на БТПП “.

Георги Георгиев – публицист и водещ на „ Тази заран ”, получи плакет и грамота „ за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по настоящи икономически тематики, с явен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова отбрана ” в категория публицист за 2016 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР