Тържественото шествие се проведе за 95-ти път и значително се

...
Тържественото шествие се проведе за 95-ти път и значително се
Коментари Харесай

С голям празничен парад САЩ отбеляза Деня на благодарността

Тържественото шествие се организира за 95-ти път и доста се отличаваше от миналогодишното, когато бяха в действие редица коронавирус ограничавания.

Тази година управляващите не постановиха никакви забрани. Достъпът до маршрута на шествието в региона на западната част на Сентрал парк и Шесто авеню беше изцяло свободен, не се изискваше носене на маски, а обществена отдалеченост на практика не се спазваше.

Щатът Ню Йорк е преди всичко в страната по ниво на имунизация - съвсем 70 на 100 от популацията е ваксинирано против COVID-19.

Американският президент Джо Байдън приветства нюйоркския церемониал. Според него огромното шествие в центъра на най-големия град на страната ознаменува " завръщането на Америка " след пандемията от коронавирус. Няма нещо, с което да не можем да се оправим, сподели Байдън.

Деня на благодарността е разгласен за народен празник в Съединени американски щати през 1863 година по решение на 16-тия президент Ейбрахам Линкълн. През 1941 година американският Конгрес утвърждава резолюция, съгласно която празникът се отбелязва в четвъртия четвъртък на ноември.

Традицията датира от 1621 година, когато първите заселници от колонията в Плимут на територията на днешния щат Масачузетс след събирането на реколтата решили да си провеждат празник. На него поканили локалните индианци, които донесли пуйки, станали неизменима част от Деня на благодарността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР