Тържествено и със 193-ма пътници излетя днес, 2 април, първият

...
Тържествено и със 193-ма пътници излетя днес, 2 април, първият
Коментари Харесай

С пълен самолет излетя първият чартър от летище Пловдив за Хургада

Тържествено и със 193-ма пасажери излетя през днешния ден, 2 април, първият под наем полет от летище Пловдив до Хургада (Египет), оповестиха от Асоциацията на българската авиационна промишленост (АБАИ). Той e проведен от туроператора Rapsody Travel & Events и се реализира взаимно с различен огромен туроператор – АБАКС.

Авиационен оператор на чартъра е авиокомпания Fly2Sky (член на Асоциацията на българската авиационна индустрия), чиято база е точно аеропорта в града на тепетата.

Екскурзията включва 7 дни (8 нощувки) и предлага посещаване на един от най-популярните и екзотични курорти в Египет напоследък, а точно Хургада. Разположен на самия бряг на Червено море, Хургада дава опция на посетителите да се допрян до тайнствените земи на Египет, да се срещнат с богатата просвета, многочислените забележителности и ненадминатите архитектурни шедьофри. На тръгване, една от пътничките – Ваня Лазарова, която не лети за пръв път от Пловдив, показа:  

" Това ми е вторият полет отсам. Изключително бях удовлетворена от обслужването първия път. Чек-инът минава бързо и опашките не са като на другите летища. Ние сме си от Пловдив и ни е доста комфортно да пътуваме от това летище. Надявам се да бъдат пуснати полети и до други дестинации. “

От Rapsody Travel & Events увериха, че това няма да бъде единственият чартър от Пловдив за Хургада. Зорница Танева – шеф на туроператора разяснява:

" Пътниците бяха доста въодушевени, че имат опцията да летят от родния си град. Току-що организирахме диалог с АБАКС за полети и до други дестинации, тъй че считаме това единствено за начало на забавните оферти за нашите клиенти. “

Полетът се извърши със аероплан Airbus A321, конфигуриран да транспортира оптимален брой до 204 пасажери (12 в бизнес и 192-ма в икономична класа), a водачи бяха капитан Сашо Александров и капитан Николай Брайков. От превозвача зарадваха пасажерите с цветни балони, а най-малките получиха плюшени дарове. Анелия Маринова – действен началник на Fly2Sky съобщи:

" Много сме щастливи, че успяхме да осъществяваме чартъра и да напълним самолета. Интересът към тази дестинация в действителност е доста огромен. Очакваме през есента да пуснем и други полети. Летището има голям капацитет да се развива сполучливо освен поради подобаващото географско разположение, само че и поради бързото обслужване, което дава “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР