Тържествен водосвет и празничен камбанен звън събра столичани и гости

...
Тържествен водосвет и празничен камбанен звън събра столичани и гости
Коментари Харесай

Всеки оставя своя белег върху града и живее своята история, убедена Йорданка Фандъкова

Тържествен водосвет и празничен камбанен звън събра столичани и посетители на града във връзка празника на Софи я. На формалната гала с военни почести бе издигнато и знамето на София.

При базиликата " Св. София " тържествена тирада произнесе кметът на столицата Йорданка Фандъкова. " Честит празник на вярата, вярата, любовта и мъдростта. Ден, в който градът ни, дружно с храма, дал името му , празнува своя празни к.

 Фандъкова има вяра, че никой няма да работи против ползите на столицата
Фандъкова има вяра, че никой няма да работи против ползите на столицата

Фандъкова разгласи София за един от най-бързо разрастващите се градове в света

" Св. София " - пази загатна от основите на църкви още от 4-ти век и загатна за събития, трансформирали европейската история. Да, София е античен град, само че е град с млад дух с доста сила и доста мощ. Това са силата и силата на неговите хора ", обърна се към жителите и гостите на града столичният кмет.

" София провокира с опциите, които дава . Всеки оставя своя белег върху града и живее своята неповторима софийска история, тъй като в София се живее. Защото градът е общественост и няма нито пътища, нито домове без хора ", сподели още столичният кмет. Тя благодари на столичани за напъните да пазим, за желанието да вършим, за хъса да желаеме повече за своя град.

" В този прелестен ден ви поисквам да сте здрави, дано имаме мъдростта да разграничаваме вярното от неправилното и силата да избираме положителното , както за огромните решения, пред които сме изправени, по този начин и във всекидневните ни дребни избори, в връзките ни един към различен. Нека изберем да бъдем положителни хора, да си оказваме помощ един на различен и да вървим дружно . Нека Бог да пази София ", сподели още в тържественото си слово кметът Фандъкова.

Празничният водосвет бе отслужен с благословението и молитвеното наличие на Негово светейшество българския патриарх Неофит от архимандрит Герасим , основен секретар на Св. Синод.

На тържествената гала участваха ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев , президентът Румен Радев , народни представители, общински съветници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР