Тържествен водосвет беше отслужен пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил

...
Тържествен водосвет беше отслужен пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил
Коментари Харесай

Отслужиха тържествен водосвет по повод 24 май

Тържествен водосвет беше отслужен пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ във връзка Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май.

Той се отслужи от Белоградчишкия свещеник Поликарп под звуците на църковен хор и се състои пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий ".

Тук бе и крайната точка на шествието, в което се включиха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, политици и общественици, представители на столични учебни заведения, ректорът на СУ "Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков и представители на академичната общественост. Част от събитието е и генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Пред паметника на светите братя участват представители на политически партии, възпитаници, учители, десетки родолюбиви жители, които носят знаменца. Минути преди началото на водосвета градинката пред Националната библиотека бе огласена от звуците на химна "Върви народе възродени ", или по този начин наречения Български всеучилищен химн, чийто създател е Стоян Михайловски, а музиката на химна е написана от Панайот Пипков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР