Тържества имаше и в София - пред Паметника на Независимостта

...
Тържества имаше и в София - пред Паметника на Независимостта
Коментари Харесай

Размяна на реплики между президента и премиера в Деня на независимостта

Тържества имаше и в София - пред Паметника на Независимостта бяха положени венци и цветя, а тирада произнесе министър председателят Николай Денков. И днешния празник обаче не мина без замяна на реплики сред президента и премиера.

Елисавета, 5 година: " България е самостоятелна от 115 години ".

5-годишната Елисавета е на площада за честванията на Независимостта на България за първи път дружно с по-малката си сестричка.

" Децата би трябвало да знаят историята и от тях се построява всичко ", разяснява Иван, татко на Елисавета.

Диана Костова към този момент е разказала историята на 8-годишната си щерка Джулия, само че желае и самата тя да почувства празника.

" Аз съм ѝ разказала какво значи днешния ден, тъй като за жалост чак в седми клас децата научават за Независимостта на България ", добави Диана Костова.

Министър-председателят прикани всички да помним три политически урока, първият от които е, че когато народът е единен, нищо не може да го спре.

" Второто е, че някои от най-големите външни, стопански и политически триумфи, могат да бъдат реализирани без да се пролее капка кръв, без да бъде изстрелян нито един патрон, единствено с методите на дипломацията. И третият урок, че Ако желаеме да успеем, вместо да си съперничим с нашите съседи, вместо да гледаме кой е по-добър, можем да работим дружно, тъй че всички да вървим напред. Това, което мога да ви уверя, е, че ние ще използваме всички тези уроци, с цел да може България през идващите години да получи мястото, което ѝ се поставя на европейската карта като независима, самостоятелна и сполучлива страна ", съобщи министър председателят Николай Денков.

Тържествена промяна на почетния часовой и издигане на националното знаме се извърши пред Президентството. А президентът честити празника в обществените мрежи.

" Денят на Независимостта е незабравим урок за това, че единението и волята са пътят за реализиране на националните идеали и отбраната на българския интерес. Той е още по-голям през днешния ден, когато се борим с голям брой рецесии, проблемите на обществото се заглушават, когато се вършат опити за замяна на историята ни, а държавността отстъпва пред непознати ползи и зависимости ", съобщи президентът Румен Радев.

По-късно пред публицисти министър председателят отговори на президента.

" Напоследък президентът доста постоянно споделя неща, които не са правилни. Ще дам най-ясния образец - когато приказва за изкривена история доста постоянно неговите причини в действителност се базират на изкривената история, а не на същинската история на България. Не виждам смисъл да разясня повече. Нека както се споделя по делата всеки да бъде съден ", сподели още министър председателят Николай Денков.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също честити празника и помоли да помним уроците на нашите предшественици и да работим дружно, с цел да вървим напред, както и че свободата и независимостта са отговорност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР