Тарифите за превоз със супертанкер паднаха със 75% за месец,

...
Тарифите за превоз със супертанкер паднаха със 75% за месец,
Коментари Харесай

Цените на превозите със супертанкери се сринаха със 75%, заради изненадващ ход на ОПЕК+

Тарифите за транспорт със супертанкер паднаха със 75% за месец, Това се случи откакто няколко огромни производители от ОПЕК+ оповестиха следващ кръг от съкращения на производството на нефт, написа Oilprice.

Тарифите по маршрута от Близкия изток до Китай да вземем за пример, за доста огромните превозвачи на недопечен нефт, които могат да доставят до 2 милиона барела нефт, паднаха от близо 100 000 $ за ден през март до единствено 24 000 $ дневно в края на предходната седмица, съгласно данни на Baltic Exchange.

Неотдавнашното понижаване на производството на ОПЕК+ ще понижи и предложение на недопечен нефт по море в международен мащаб.
 Глад за танкери: Поръчките тази година скочиха до най-високото си равнище от 10 години насам
Глад за танкери: Поръчките тази година скочиха до най-високото си равнище от 10 години насам

В световната търговия се вижда доста разбъркване

В началото на предишния месец няколко огромни производители от ОПЕК+ оповестиха в допълнение понижаване на производството. В началото на април най-големите производители от ОПЕК в Близкия изток и други членове на пакта ОПЕК+ оповестиха общо 1,16 милиона барела дневно нови съкращения на производството. Това беше изненадващо и в допълнение към настоящото понижение на Русия от 500 000 барела дневно, което беше удължено до края на годината.

Саудитска Арабия редуцира 500 000 барела, като съгласно страната този ход е " защитна мярка за поддържане на стабилността на петролния пазар ".

Преди последните съкращения на ОПЕК+ цените за транспорт на нефт от супертанкерите скочиха до 100 000 $ дневно на фона на голямото търсене от страна на Китай и ембаргото върху вноса на съветски недопечен нефт в Европейски Съюз. Това прекатурна търговията с нефт. Много танкери в този момент пътуват по доста по-дълги направления.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР